En rikt illustrert og nydelig designet bok som knytter vår akevitt til europeisk brennevinshistorie tilbake til middelalderen. Her var alkohol i ulike former nært forbundet med både overtro og -sanselighet, og deretter legevitenskapen - før den ble et utbredt rusmiddel. Vår egen nasjonaldrikk har hatt en parallell utvikling. Samtidig er den tett forbundet med lokale urte- og kryddertradisjoner og våre langveisfarende skip. Boka forteller om sentrale kvinner i europeisk og norsk brennevinshistorie: På 1500-tallet ledet den danskfødte prinsesse Anna an i Europas akevittutvikling, og 300 år senere ble trondhjemsrederen Catharina Lysholm den norske linjeakevittens jordmor. Lene Aarnes Westerhaug er journalist (og bibliotekar) med spesialstudier i mat- og vin journalistikk. Illustrasjoner er hentet fra en rekke historiske arkiver, dessuten har billedredaktør og fotograf Nadin Martinuzzi tatt en rekke foto av meget høy kvalitet.
Les mer
Denne boken handler om akevitt. Den tar blant annet for seg historie, nordisk drikkekultur, brennevin som legemiddel, krydder og urter, bøkker og fat, smaken av akevitt, dagens akevitt, akevitt i andre land og en oversikt over norske og utenlandske akevitter. Med litteraturliste og register.
Les mer
Forord av Torkjell Berulfsen. Etterord av Lars Ole Ørjasæter

Produktdetaljer

ISBN
9788244200905
Publisert
2010-09-06
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Pegasus
Vekt
1094 gr
Høyde
286 mm
Bredde
230 mm
Dybde
21 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
207