Anerkjennelse og profesjon er en bok for studenter og profesjonelle yrkesutøvere. Den handler om hvordan profesjonsutøvere møter og håndterer mennesker i sin yrkeshverdag. Det kan være utfordrende å møte mennesker i sårbare posisjoner og vanskelig å se behovene deres enten man er sosialarbeider, lærer eller helsearbeider. Anerkjennelse er ett aspekt ved profesjonell yrkesutøvelse. Forfatterne viser ulike måter å forstå fenomenet anerkjennelse på og hvordan det er knyttet til profesjonsutøvelsen og profesjonsetikken. Sentrale temaer som beskrives og drøftes er blant andre: Hva er profesjon Hva er anerkjennelse Anerkjennelse og inkludering Profesjonsetikk, ringeakt og krenkelser Likebehandling versus aksept av ulikheter og mangfold Favorisering og diskriminering Erfaring og evidensBoka har en rekke eksempler. Dette gir profesjonsutøvere og studenter innen sosial- og helsefagene, samt lærerutdanningene, ny kunnskap og mulighet til refleksjon over sin egen praksis og yrkesrolle.
Les mer
Denne boken tar blant annet for seg hva anerkjennelse er, hvilken plass anerkjennelse har i profesjonell yrkesutøvelse, hva anerkjennelse innebærer for profesjonsetikken, hvorvidt det finnes grenser for anerkjennelse og hvordan anerkjennelse henger sammen med en profesjonell yrkesutøvelse og individuelt ansvar. Med litteraturliste.
Les mer
«Boka er interessant og relevant for sykepleiere og studenter og gir kunnskap og mulighet til refleksjon over egen praksis og yrkesrolle.» Marie Kvamme Mæland, Tidsskrift for fag og tro 1/2011

Produktdetaljer

ISBN
9788202306175
Publisert
2010
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
164 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Tykkelse
7 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
75