Barn & diabetes er en bok for familier og andre berørte til barn med diabetes. Forfatteren forteller i denne boken familiens historie og deler på det "kruttet" de selv føler de måtte finne opp da datteren fikk stilt diagnosen fem år gammel. Arsky forklarer pedagogisk hva som skjer med kroppen til en diabetiker, hvorfor den trenger medisiner og mot hva. Arsky, som er ernæringsfysiolog, er spesielt opptatt av at man kan tilpasse insulinmengden etter maten, og presenterer en liten ernæringslære hvor man bl.a. får vite hvorfor gulost og brunost krever to forskjellige doser insulin. Bakerst i boken en samling av de beste oppskriftene og gode tips til: middag. desserter og festmat, varme og kalde drikker, lørdagsgodt, mat ved lavt blodsukker, på reise, fest og høytid.
Les mer
Forfatteren er ernæringsfysiolog og har barn med diabetes. I boka har hun samlet erfaringer og tips. Boka gjennomgår blant annet medisinske aspekter, om diabetes i forhold til barnehage og skole, diabetes på reise, og om riktig mat. I tillegg gir forfatteren råd i forhold til bruk av insulinpumpe, insulinsprøyte- og penn. Boka innholder også oppskrifter på mat med lite sukker til alle anledninger. Har stikkordsregister.
Les mer
Omslagets undertittel: de beste hverdagstipsene. Feil ISBN13 i kolofonen: 978-82-05-26153-5

Produktdetaljer

ISBN
9788202261535
Publisert
2006
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen
Vekt
565 gr
Høyde
246 mm
Bredde
174 mm
Dybde
16 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
175

Forfatter