Boka tar for seg kosthold i et evolusjonsperspektiv - og belyser sammenhengen mellom kosthold og moderne folkesykdommer. Forfatterens utgangspunkt er at mat som har vært tilgjengelig for mennesket gjennom hele evolusjonen også er det beste for oss. Det betyr mer kjøtt, fisk, grønnsaker, nøtter og frukt og mindre korn, bønner, melk og sukker. Boka er et viktig faglig bidrag i debatten om kosthold og dets betydning for moderne folkesykdommer.
Les mer
Boka ser på hva slags mat enzymsystemet, immunsystemet og stoffskiftet vårt er blitt tilpasset i løpet av den tida mennesket har eksistert. Forfatteren hevder at såkalte livsstilssykdommer skyldes kroppens manglende tilpasning til vårt moderne kosthold. Han sier at man kan forebygge folkesykdommer som diabetes type 2, overvekt, hjertesvikt, kreft og aldersdemens ved å tilpasse kostholdet fra tidlig steinalder til vårt eget kosthold. Har register.
Les mer
Omslagstittel: Mat - bedre helse med steinalderkost

Produktdetaljer

ISBN
9788290425864
Publisert
2005
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Humanist forl.
Vekt
436 gr
Høyde
204 mm
Bredde
131 mm
Dybde
21 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
313

Forfatter
Oversetter