Klippfiskboka tek deg med på ei spanande historisk og kulinarisk reise. I den første delen får vi servert klippfiskens kulturhistorie. Om korleis salta og tørka torsk gjennom hundreåra har vorte ein delikatesse for så mange, spesielt katolikkar som kunne ete fisk i fastetida. Tidleg ute med klippfisk var portugisarane. Først på 1700-talet tok ein til med klippfiskproduksjon i Noreg, og då på Nordmøre. Kristiansund vart klippfiskhovud.staden, ei rolle Ålesund tok over midt på 1900-talet. I våre dagar er Noreg verdas største klippfiskprodusent, og 80 % av eksporten går til Portugal. I den andre delen av boka får lesarane servert klippfisk, både i form av gode oppskrifter, lekre bilete og i ei lita lærebok om sjølve matlaginga. Oppskriftene kjem frå fem land: Noreg, Portugal, Spania, Den dominikanske republikk og Brasil. Boka er utgjeven i samarbeid med Høgskulen i Volda.
Read more
På omslaget: Oppskrifter frå fem land

Product details

ISBN
9788282401197
Published
2017-08-23
Edition
1. edition
Publisher
Selja Forlag AS
Weight
922 gr
Height
262 mm
Width
216 mm
Thickness
27 mm
Age
Voksen
Language
Product language
Nynorsk
Format
Product format
Innbundet
Number of pages
200
Genre
Faglitteratur