Ernæring - mer enn mat og drikke er en lærebok for sykepleierutdanningene. Hensikten med boken er å sette fokus på kunnskapsområder innen ernæring. Ernæring er et grunnleggende behov, som sykepleiere har ansvar eller medansvar for. For at sykepleiere skal kunne ta dette ansvaret, både i forhold til friske, utsatte og syke mennesker, må de ha kunnskaper om hvilke ernæringsbehov som kan oppstå hos pasientene. I dette ligger det også et behov for kunnskaper om andre kulturer og andre matskikker som sykepleieren kan møte hos pasienten. Foruten grunnleggende ernæringskunnskaper omhandler boken kosthold ved ulike sykdommer, og det legges vekt på hvordan ernæring og næringsstoffer kan forebygge sykdom. Hvert kapittel i boken følges av studiespørsmål og sykepleiefaglige problemstillinger. Kjersti Sortland er høgskolelektor ved Høgskolen i Akershus, avdeling for sykepleierutdanning.
Les mer
Boken legger vekt på de kunnskapene en sykepleier trenger for at pasienten, både i og utenfor institusjon, skal få dekket sitt ernæringsbehov. Den tar for seg kosthold ved ulike sykdommer, ernæring for å forebygge sykdommer, og kosthold og matskikker hos andre kulturer som sykepleieren kan møte hos pasienten. Har referanser og stikkordregister. Målgruppe: sykepleierstudenter.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788276742411
Publisert
1997
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Fagbokforlaget
Vekt
645 gr
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
284

Forfatter