I distriktet Champagne i Frankrike finnes en levende vinkultur, som ofte overskygges av myten om en sprudlende drikk for divaer og millionærer. Men champagne er et naturprodukt laget av jordnære mennesker for alminnelige livsnytere. Bøndene i Champagne verner om århundrelange tradisjoner og lager viner med store variasjoner i stil og smak. Vi følger dem fra de første skudd på vinplantene om våren, og frem til champagnen er ferdig. Boka gir kunnskap om hvordan man skal lagre og nyte sin champagne, og mat som går best til den. Den gir også gode råd og adressetips til reisende i Champagne. Champagne-regionen ligger i hjertet av Europa, ett døgns bilreise fra Oslo og knappe to timer fra Paris og Brussel. I regionhovedstaden Reims troner katedralen, der franske konger ble kronet gjennom 11 århundrer. Her er hundretusener av soldater drept i grusomme kriger. Vinens historie er nært knyttet til regionens politiske dramaer. Champagne er en reise verdt for nysgjerrige nordmenn med hang til det gode liv. Tove Gravdal er freelance journalist og har vært Aftenpostens medarbeider i Frankrike. Jan Tomas Espedal er fotograf i Aftenposten.
Les mer
Vi følger vinbøndene i Champagne fra de første skudd på vinplantene om våren, og frem til champagnen er ferdig. Boka gir kunnskap om hvordan man skal lagre og nyte sin champagne, og mat som går best til den. Den gir også gode råd og adressetips til reisende i Champagne.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788249601592
Publisert
2002
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Damm
Vekt
810 gr
Høyde
272 mm
Bredde
210 mm
Dybde
14 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
150

Forfatter
Illustratør