Innføring i biologien til våre viktigste fiskearter, havmiljø oseanografi,ressursgrunnlaget i havet og hvordan det forvaltes. Kapittel: HAVET 1 DET FYSISKE MILJØET 2 HAVETS PRODUKSJONSGRUNNLAG FISKEN 3 FISKENES ANATOMI OG FYSIOLOGI 4 SYKDOMMER OG PARASITTER HOS VILL FISK DE VIKTIGSTE FISKESLAGENE 5 SILD 6 BRISLING 7 LODDE 8 MAKRELL 9 KOLMULE 10 POLARTORSK 11 TORSK 12 HYSE 13 SEI 14 KVITTING / HVITTING 15 AUGEPÅL / ØYEPÅL 16 SIL (TOBIS) 17 BLÅKVEITE 18 UER 19 LANGE 20 BROSME 21 REKER ANDRE MARINE RESSURSER 22 ALGER 23 BLØTDYR 24 KRÅKEBOLLER 25 KREPSDYR 26 ANDRE FISKESLAG SJØPATTEDYR 27 HVAL 28 SEL FANGST OG FORVALTNING 29 SELEKSJON OG TILLEGGSDØDSRATE 30 BESTANDSMODELLAR 31 BIOØKONOMI 32 DET BIOLOGISKE RÅDGJEVINGSSYSTEMET
Les mer
Boka gir en innføring i ressursgrunnlaget i havet og utvikling og forvaltning av de viktigste bestandene man fangster på. Bokas kapitler omfatter bl.a. miljøet i havet, fiskens anatomi og fysiologi, biologi og bestandsutvikling til sentrale arter av fisk og sjøpattedyr, fangst, bestandsmodeller og bioøkonomi.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788252917208
Publisert
1995
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Landbruksforl.
Vekt
550 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
15 mm
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
275