Innføring i biologien til våre viktigste fiskearter, havmiljø oseanografi,ressursgrunnlaget i havet og hvordan det forvaltes.
Kapittel:
HAVET
1 DET FYSISKE MILJØET
2 HAVETS PRODUKSJONSGRUNNLAG
FISKEN
3 FISKENES ANATOMI OG FYSIOLOGI
4 SYKDOMMER OG PARASITTER HOS VILL FISK
DE VIKTIGSTE FISKESLAGENE
5 SILD
6 BRISLING
7 LODDE
8 MAKRELL
9 KOLMULE
10 POLARTORSK
11 TORSK
12 HYSE
13 SEI
14 KVITTING / HVITTING
15 AUGEPÅL / ØYEPÅL
16 SIL (TOBIS)
17 BLÅKVEITE
18 UER
19 LANGE
20 BROSME
21 REKER
ANDRE MARINE RESSURSER
22 ALGER
23 BLØTDYR
24 KRÅKEBOLLER
25 KREPSDYR
26 ANDRE FISKESLAG
SJØPATTEDYR
27 HVAL
28 SEL
FANGST OG FORVALTNING
29 SELEKSJON OG TILLEGGSDØDSRATE
30 BESTANDSMODELLAR
31 BIOØKONOMI
32 DET BIOLOGISKE RÅDGJEVINGSSYSTEMET
Les mer
Boka gir en innføring i ressursgrunnlaget i havet og utvikling og forvaltning av de viktigste bestandene man fangster på. Bokas kapitler omfatter bl.a. miljøet i havet, fiskens anatomi og fysiologi, biologi og bestandsutvikling til sentrale arter av fisk og sjøpattedyr, fangst, bestandsmodeller og bioøkonomi.
Les mer
Produktdetaljer
ISBN
9788252917208
Publisert
1995
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Landbruksforl.
Vekt
550 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
15 mm
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
275