Mulige virkning av giftstoffer og forurensninger er en opplagt kilde til allmennhetens engstelse, men er problematisk å skrive om for den ansvarlige journalist fordi kunnskapsnivået i samfunnet er såpass lavt. Forskere trenger penger og gjerne litt medieomtale og stiller gjerne opp med sine utpønskede hypoteser, men klarer ikke alltid å formidle at det bare er hypoteser. For tiden er det en sterkt utbredt helseangst knyttet til mat syntetiske kjemikalier og giftstoffer. Toksikologer og andre fagfolk har store problemer med å si "dette er ufarlig" fordi det er mange historiske eksempler på at medikamenter industrikjemikalier og nærings- og nytelsesmidler er mye farligere enn først antatt. Best å være på den sikre siden! Boka har en biologisk vinkling. Andre bøker er vinklet mot yrkestoksikologi, medikamenter, mat, menneskeproduserte forurensninger osv. Målgrupper for boka er derfor biologer i ulike studieretninger og yrker, miljøvernere og selvsagt journalister som trenger basiskunnskap om naturlige gifter og menneskeskapte forurensninger. Miljøorganisasjonene gjør en viktig jobb ved å høyne bevisstheten om forurensninger i miljøet og tilsetningsstoffer i mat. Imidlertid provoserer de fagfolk ved å legge for dagen mangel på basiskunnskap. I stedet for å spille på lag med dem kommer de derfor ofte i et motsetningsforhold til dem. Journalister forsterker inntrykket av uvitenhet ved å velge unøyaktige ord når de skal aktualisere og dramatisere. Hensikten er selvsagt at dette eller hint skal høres mest mulig skummelt ut. Journalister skjelner heller ikke alltid mellom de tre nivåene: en løs hypotese, en solid teori og en godt etablert sannhet.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788258406256
Publisert
2014-12-18
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Yrkeslitteratur
Vekt
610 gr
Høyde
298 mm
Bredde
208 mm
Dybde
14 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
190