Målet med denne boken er å gi best mulig oversikt over gresk og romersk politisk historie på færrest mulig sider og i enklest mulig språkdrakt. Teksten er avgrenset til å framstille ren politisk historie og fokuserer på de sentrale utviklingslinjene. Boken inneholder kronologisk overblikk og inngående analyser av viktige trekk som framveksten av antikkens bystater, oppkomsten av det athenske demokrati, etableringen av de hellenistiske rikene, romernes ekspansjon, det romerske keiserdømmets funksjon og det vestlige romerrikets oppløsning. Denne oversikten over gresk og romersk politisk historie vil være av verdi for studenter på alle fagområder der kunnskap om gresk og romersk kultur- og samfunnsliv er relevant. Enkel språkføring og effektig formidling vil også appellere til allment interesserte lesere.
Les mer
Boken inneholder et kronologisk overblikk og inngående analyser av viktige trekk som framveksten av antikkens bystater, oppkomsten av det athenske demokrati, etableringen av de hellenistiske rikene, romernes ekspansjon, det romerske keiserdømmets funksjon og det vestlige romerrikets oppløsning. Boken er beregnet for studenter på alle fagområder der kunnskap om gresk og romersk kultur- og samfunnsliv er relevant. Har litteraturliste.
Les mer
«Ravnå har skrevet en lettleselig lærebok i et levende språk, han veksler tidvis nydelig mellom først kilder og persongalleri, så de store perspektivene.» Jan Frode Hatlen, Historisk Tidsskrift 3/2007

Produktdetaljer

ISBN
9788202238049
Publisert
2006
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
382 gr
Høyde
239 mm
Bredde
168 mm
Tykkelse
11 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
198

Forfatter