Bærboka inneholder alt det du trenger av kunnskap og inspirasjon for å kunne høste og ivareta alle våre bærslag på beste måte. Bær er rike på antioksidanter og svært sunne, ikke bare å spise, men også som motivasjon for mosjon i skog og mark. Boka bugner av gode tips om safting, sylting og andre konserveringsmetoder. Den har også hele 247 oppskrifter på hvordan du lager velsmakende retter og drikker av bærene. Hva med en enkel blåbærdram som en avslutning på høstens viltmiddag? Eller bringebæreddik til sommerens salater? Og hva med å prøve rognebærgelé til elgsteika neste gang, istedenfor rørte tyttebær? Boka tar for seg alle bær du finner i hager og ute i skog, mark og fjell. I tillegg til de vanlige sortene tar boka også for seg mindre vanlige bær, som hegg, krekling, kreker, teiebær og rypebær. Om forfatteren: Kirsten Winge er fra Trondheim og bosatt i Trysil. Hun er biolog, anerkjent villmarkskokk og kjent for å utgi gode kokebøker basert på råvarer fra naturens spiskammer. Hun har gitt ut flere kokebøker der viltkjøtt har vært tema og har også gitt ut bøker med fokus på bær. Ove Bergersen er bokas fotograf, fra Trondheim og bosatt på Ås. Han er biolog og seniorforsker på Bioforsk Jord og Miljø. Bergersen er medlem av Norske Naturfotografer, NN, og er særlig kjent for sine makrobilder av insekter og planter.
Les mer
1. utg. med tittelen Norske bær fra natur og hage på Tun forlag, 2009

Produktdetaljer

ISBN
9788241909597
Publisert
2013-07-10
Utgave
2. utgave
Utgiver
Vendor
Vigmostad Bjørke
Vekt
980 gr
Høyde
283 mm
Bredde
205 mm
Dybde
22 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
239

Forfatter
Illustratør