Første verdenskrig regnes av mange historikere som den mest rystende hendelse som har rammet vårt kontinent siden Romerrikets fall. I Krigens skjønnhet og sorg oppleves det uutholdelige marerittet på nært hold. Peter Englund er en av vår tids fremste historiske forfattere og skildrer i denne boken krigens brutale vanvidd gjennom enkeltmenneskets perspektiv. Vi følger nitten personer som opplevde krigen på forskjellig måte. De aller fleste er unge, bare rundt tyve år gamle. Alle er selvsagt virkelige personer, alle ukjente eller glemte. Blant annet møter vi en nordmann som deltok frivillig i den tyske hæren, en italiensk soldat som havnet på mentalsykehus, en tysk skolejente som vokste opp med krigen, en søramerikansk eventyrer i den tyrkiske armeen, en belgisk kamppilot og en amerikansk feltkirurg. Boken bygger på deres etterlatte materialer: brev, dagbøker, memoarer. Hvert av kapitlene utgår fra hva de så, tenkte eller gjorde en spesifikk dag, fra august 1914 til november 1918. Dette er en bok om krigens hverdag, som beruselse og mareritt, som løfte og løgn og som en nedbrytende og forandrende kraft. Dette er historie formidlet på en ny måte, det er historie av en type du aldri før har lest.
Les mer
Boka bygger på brev, dagbøker og memoarer og skildrer første verdenskrig gjennom enkeltmenneskets perspektiv. Den følger nitten personer, blant annet en nordmann som deltok frivillig i den norske hæren, en tysk skolejente og en belgisk kamppilot. Har register og litteraturliste.
Les mer
En sterk bok om krigens galskap, der tragedien er større enn skjønnheten. (...) Peter Englund gjør inntrykk på sine lesere

Produktdetaljer

ISBN
9788202378653
Publisert
2012
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm
Vekt
576 gr
Høyde
205 mm
Bredde
131 mm
Dybde
38 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
578

Forfatter
Oversetter