For første gang foreligger det nå en samlet framstilling av eldre samisk historie. Den omfattende og rikt illustrerte boka er et resultat av flere års forskningsarbeid. Forfatterne bygger på og problematiserer eldre og nyere forskning innenfor arkeologi, historie, religionsvitenskap, etnografi og lingvistikk, og presenterer den til nå mest omfattende oversikten over eldre samisk historie. Forfatterne diskuterer inngående aktuelle spørsmål som tilkomst av samisk etnisitet, eksistensen av samiske rettigheter til områder og ressurser, tamreindriftens oppkomst og prosessen rundt kristningen av samene. Sentralt i framstillingen står samenes forhold til andre samfunn. Boka er skrevet av to av Nordens fremste kjennere av samisk historie. Lars Ivar Hansen er professor i eldre historie ved Universitetet i Tromsø; Bjørnar Olsen professor i arkeologi ved samme universitet.
Les mer
Boken tar for seg en samlet fremstilling av samenes historie fram til 1750. Forfatterne ser på både eldre og nyere forskning innenfor flere fagområder og diskuterer nærværende spørsmål rundt etnisitet, rettigheter til områder og naturressurser, reindrift og omstendighetene rundt kristningen av samene. Samtidig fokuseres det på samenes forhold til andre samfunn. Med litteraturliste og register.
Les mer
«Den samiske historien er en fortelling om fellesskap, også med andre folkeslag i nord. Et nytt verk bryter tvert med tidligere elendighetsskildringer. [...] Bjørnar Olsen og Lars Ivar Hansen har skrevet samisk historie som fortjener et større publikum.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202196721
Publisert
2004
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Serie
Samenes historie
Vekt
828 gr
Høyde
239 mm
Bredde
172 mm
Dybde
24 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet