Endelig er den her!

Ventetiden er over. Det danske fenomenet Thomas Korsgaard debuterer nemlig med braksuksessen "Hvis det skulle komme et menneske" på norsk. Dette er første bind i en triologi, som også gjorde han fortjent til å bli historiens yngste vinner av den anerkjente prisen De gyldne laurbær, som er Danmarks viktigste bokpris. Den gripende boken solgte 320.000 eksemplarer i Danmark, og han har tidligere blitt nominert til EUs litteraturpris for en novellesamling.

Allerede i en ung alder av 22 år kom Thomas Korsgaard inn i den litterære verden med suksessen Hvis det skulle være et menneske. Boken som skildrer hvordan det er å vokse opp i fattigdom i moderne tid.

Hvis det skulle komme et menneske er en sterk roman om fattigdom i utkanten av det danske velferdssamfunnet, om å være barn i en familie som mangler overskudd både av penger og følelser. Og om å være overlatt til seg selv og måtte ta altfor mye ansvar altfor tidlig i livet. Men det er også fortellingen om en oppfinnsom og nysgjerrig gutt med stor skapertrang. En gutt som kommer til å vokse opp og finne sin egen vei, uansett hvilken motgang livet byr på. Og ikke minst å aldri, ALDRI glemme hvor man kommer fra. Korsgaard forteller med så mye svart humor og så sterk empati med personene sine, at boken er umulig å legge fra seg

Danske kritikere har ikke spart på superlativene og har blant annet beskrevet den som «brutal, bevegende og rørende vakker ... uhyre vellykket debutroman ... på samme tid overbevisende og livsbejaende.»
Kritikere i Norge sparer heller ikke på kruttet og skriver blant annet «Å kalle boka sterk, ville være å underdrive»
 

Kjøp her >>

"Debuten vakte stor oppsikt, da Korsgaard offentlig fortalte, at store deler av romanen byggede på hans egen oppvekst og mistrivsel i en dysfunksjonell familie. Selv om der står roman på forsiden, så er der for Korsgaard ikke langt mellom ham selv og tittelpersonen Tue. I et intervju i Politiken fortalte han om hvordan hans egen familie i likhet som Tues, kjempet mot gjeld, hans fars temperament og morens periodiske depresjoner"

-Forfatterweb, Christine Fangel Juhl