Konflikter i ungdomsmiljøene er ofte spenningsfylte situasjoner hvor identitet blir formet og verdier blir satt på prøve. Slik sett er konflikter en kilde til læring og personlige utvikling. Men konflikter kan også føre ungdom helt galt av sted. Små uoverensstemmelser kan trappes opp og føre til krangel, mobbing, slagsmål og ødeleggende vold. Forhold som for utenforstående virker ubetydelige kan utvikle seg slik at hele ungdomsmiljøer blir utrygge og farlige, familiene og oppvekstmiljøene rundt ungdommene rammes av frykt og tap. Fra konflikt til samarbeid beskriver hvordan arbeid med ungdommers konflikter kan gi læring og personlig utvikling, og forebygge vold og andre ødeleggende handlinger. Boka gir et grunnlag for å gjøre konfliktarbeid slik at ungdom blir bedre rustet til å mestre konflikter de opplever. Med utgangspunkt i forfatterens egne erfaringer fra konfliktarbeid med ungdom gir boka en grundig gjennomgang av metoder og verktøy for ungdomsarbeid i forhold til konflikter. Konfliktverksted, megling, sirkelsamtaler, stormøter, Ung-til-Ung konfliktarbeid og konfliktoppstillinger er noen av verktøyene som presenteres sammen med praktiske eksempler.
Les mer
Boka gir en gjennomgang av ulike metoder og verktøy for arbeid med ungdom og konflikter, blant annet konfliktoppstillinger, Ung-til-ung-konfliktarbeid, stormøter, sirkelsamtaler, megling og konfliktverksted. Forfatteren bruker sin egen erfaring med ungdom og konflikthåndtering som utgangspunkt. Har litteraturliste.
Les mer
Feil ISBN 13 i kolofonen: 978-82-26179-5
"Boken er hendig oppdelt; en teoretisk del og en praktisk del med øvelser man kan anvende i konfliktverksteder. [...] Boken kan trygt anbefales til de som ønsker en hendig innføring i konfliktarbeid med ungdom."
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202261795
Publisert
2006
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
496 gr
Høyde
240 mm
Bredde
171 mm
Dybde
14 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
260

Forfatter
Illustratør