Viktig bok som setter kostholdsdebatten i perspektiv Mat, menneske og evolusjon gir en oversikt over betydningen av kosthold i menneskets evolusjon, og setter kostholdsdebatten i perspektiv. Hva er naturlig kosthold for vår art, dvs hva er vi fra naturens side best tilpasset å spise? Hva skjer med menneskers helse når vi avviker for mye fra artens naturlige kosthold?Gjennom årtusenene er vår art blitt tilpasset et kosthold som ga overlevelse og muligheter for å formere seg. Dagens kosthold i vestlige land er sterkt avvikende fra menneskets naturlige kosthold. Vi spiser mest av det vi fra naturens sider er dårligst tilpasset, og dette er en viktig årsak til livsstilssykdommer og atferdsproblemer. Mat, menneske og evolusjon tar spesielt for seg korn, kumelk og hvitt sukker og diskuterer hvordan denne nye maten påvirker oss.
Les mer
Boken presenterer selve grunnlinjen i debatten om hva vi bør spise, og gir en oversikt over en del sentrale problemstillinger om evolusjon og kosthold. Forfatteren tar for seg hva som er naturlig kosthold, og går tilbake i forhistorien for å se på sammenhengen mellom kostholdet og hjernens vekst. Deretter tar han for seg hva mennesket spiste som jegere og sankere, såkalt steinalderkost. Han ser på hvordan et slikt kosthold kan karakteriseres, samt hvordan helsen til mennesker som spiste og spiser på denne måten var og er. Boken tar for seg hva som har skjedd historisk og om hva som kan forventes å skje når man begynner å spise evolusjonært sett ny mat. Forfatteren tar spesifikt for seg tre hovedtyper av ny mat: kornprodukter, kumelk og sukker. Har litteraturliste og register.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788213100410
Publisert
2018-04-19
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Kopinor
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
112

Forfatter