Forfatterne viser at bruken av kjønn som analyseredskap resulterer i ny kunnskap om fortiden og bidrar til en annerledes og dypere forståelse av hvordan samfunnet fungerer. De drøfter hvordan kvinner, i samarbeid og i konflikt med menn, har formet det norske samfunnet og hvordan historiske forandringer har virket inn på de to kjønnenes levekår og muligheter. Forfatterne fokuserer på tre sentrale felt innenfor historie: demografi, økonomi og makt. Arbeid i hushold og familie samt innsats på arbeidsmarkedet og i politikken er røde tråder gjennom hele framstillingen. Forfatterne henvender seg til lesere på alle utdanningsnivåer, fra den videregående skolen til mastergradsstudium. Deres gode fremstillingsform gjør innholdet tilgjengelig også for en videre lesekrets.
Les mer
Forfatterne viser at bruken av kjønn som analyseredskap resulterer i ny kunnskap om fortiden og gir en annerledes forståelse av hvordan samfunnet fungerer. De viser hvordan kvinner i samarbeid, og i konflikt med menn, har formet det norske samfunn, og at historiske forandringer har virket inn på de to kjønns levekår og muligheter. Boken fokuserer på demografi, økonomi og makt. Andre røde tråder i fremstillingen er arbeid, familie og politikk. Med litteraturliste og stikkordregister.
Les mer
«Stilmessig er boka preget av å framlegge empiriske fakta om giftemål, økonomisk status, bosetning og arbeid uten at dette blir ført i et for tørt og kjedelig språk. Forfatterne klarer slik å skape et språkbilde som gjør boka absolutt lesverdig.» Jørgen Lorentzen, Apollon
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202241032
Publisert
2005
Utgave
2. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
865 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Tykkelse
25 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
461