Måltider i barnehagen er en god anledning til hygge og sosialt samvær, men også en arena for læring. Det er mye et barn trenger å lære om mat og smak. Da er det viktig at personalet i barnehagen både er nysgjerrig på mat og er kjent med barns spiseutvikling og kosthold. Når barn bruker sansene sine for å undersøke og bli kjent med smaker og konsistenser, gir det også god grobunn for å utvikle språk og lære å kjenne nye matord. Mat og måltider inngår i barnehagens pedagogiske arbeid på linje med de andre fagområdene i rammeplanen. I denne reviderte utgaven av Matglede i barnehagen er den didaktiske tilnærmingen til matfag forsterket. Med personalet som gode rollemodeller og tilretteleggere kan barna være aktive deltakere i å utforske og bli kjent med ny mat, utvikle praktiske mat- og måltidsferdigheter og delta i måltids- og matlagingsfellesskap. I tillegg er det lagt mer vekt på hvordan mat og måltider kan være bærekraftige, og på dyrking av matvekster i (by)barnehagen. Boka er nært tilknyttet praksis og har mange forslag til aktiviteter for lek og utforsking med mat og smak. Målgruppen for Matglede i barnehagen er barnehagelærerstudenter, ansatte i barnehagen og ellers andre som har ansvar for å tilby mat til barn i barnehagen. Guri Langholm er førstelektor på Naturfagsenteret ved Universitetet i Oslo. Hun har tidligere arbeidet på barnehagelærerutdanningen ved Storbyuniversitetet - OsloMet. Elly Herikstad Tuset er universitetslektor på barnehagelærerutdanningen ved Storbyuniversitetet - OsloMet. Hun har tidligere arbeidet flere år i barnehage. Forfatterne har sammen holdt en rekke kurs innenfor temaet mat i barnehagen.
Les mer
Måltider i barnehagen er en god anledning til hygge og sosialt samvær, men også en arena for læring. Det er mye et barn trenger å lære om mat og smak. Da er det viktig at personalet i barnehagen både er nysgjerrig på mat og er kjent med barns spiseutvikling og kosthold. Når barn bruker sansene sine for å undersøke og bli kjent med smaker og konsistenser, gir det også god grobunn for å utvikle språk og lære å kjenne nye matord. Mat og måltider inngår i barnehagens pedagogiske arbeid på linje med de andre fagområdene i rammeplanen. I denne reviderte utgaven av Matglede i barnehagen er den didaktiske tilnærmingen til matfag forsterket. Med personalet som gode rollemodeller og tilretteleggere kan barna være aktive deltakere i å utforske og bli kjent med ny mat, utvikle praktiske mat- og måltidsferdigheter og delta i måltids- og matlagingsfellesskap. I tillegg er det lagt mer vekt på hvordan mat og måltider kan være bærekraftige, og på dyrking av matvekster i (by)barnehagen. Boka er nært tilknyttet praksis og har mange forslag til aktiviteter for lek og utforsking med mat og smak. Målgruppen for Matglede i barnehagen er barnehagelærerstudenter, ansatte i barnehagen og ellers andre som har ansvar for å tilby mat til barn i barnehagen.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788245035179
Publisert
2021-10-19
Utgave
2. utgave
Utgiver
Vendor
Fagbokforlaget
Vekt
365 gr
Høyde
240 mm
Bredde
172 mm
Dybde
11 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
168