Industriell bearbeiding av matvarer består av prosesser som utnytter kjemiske og fysiske egenskaper hos matvaren. Kunnskap i kjemi og forståelse av grunnleggende kjemiske prinsipper gir innsikt i hvorfor og hvordan de ulike bearbeidingstrinnene skal gjennomføres. Det å forstå kjemien betyr også at det blir lettere å forstå viktige deler av andre fag: mikrobiologi, hygiene, råvarebehandling, prosesslære og hva som påvirker kvaliteten på en ferdigvare. Kunnskaper i kjemi er også en forutsetning for kunne ta del i viktige deler av diskusjonen om den teknologiske utviklingen i samfunnet. Boka brukes i den videregående skolen, men passer for alle som vil få en innføring i faget.
Les mer
Boken gir kunnskaper i kjemi og forståelse av kjemiske prinsipper, som vil gi bedre innsikt i hvordan og hvorfor de ulike bearbeidingstrinnene skal gjennomføres. Har stikkordregister og litteraturliste.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788258405860
Publisert
2007
Utgave
2. utgave
Utgiver
Vendor
Yrkeslitteratur
Vekt
720 gr
Høyde
298 mm
Bredde
210 mm
Tykkelse
13 mm
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
218

Contributions by