Når det koker er en innsiktsfull, morsom og uhyre velskrevet beretning om en glad amatørs heroiske kamp for å overleve som kjøkkenslave i den berømte gourmetrestauranten Babbo på Manhattan. Bill Bufords kulinariske dannelsesreise bringer ham etter hvert til Toscana hvor han blant arbeider med hjemmelaget pasta og lærer å slakte okser og griser av den legendariske slakteren Dario Cecchini. Boken er krydret med historier, anekdoter og fakta fra gastronomiens historie. Forordet er skrevet av Bent Stiansen. BILL BUFORD (født 1954) er Europa-korrespondent og litterær redaktør for magasinet The New Yorker. I 16 år var han også redaktør for tidsskriftet Granta. Han bor i Lyon. "Fantastisk kulinarisk skrivekunst." - Publishers Weekly "En blendende og morsom beretning om to praktfullt vanvittige år." - The Guardian "Når det koker er et overdådig måltid." - The New York Times
Les mer
Dette er historien om forfatterens kulinariske dannelsesreise. Han prøver å overleve som kjøkkenslave på en berømt gourmetrestaurant på Manhattan. Han drar også til Toscana for å lære hemmeligheten bak hjemmelaget pasta og å slakte okser og griser.
Les mer
Forord av Bent Stiansen
«Drømmeboka for alle som følger Ramsey eller Hellstrøm på TV. Bill Buford er britisk journalist i særklasse, og her skriver han om hva som skjedde da han kastet seg ut som assistent og komfyrslave i matbransjen, fra Manhattans gourmetbelte til Toscanas Høysletter. En ellevill historie fra kjøkkengulvet.» Fredrik Wandrup, Dagbladet
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788281690417
Publisert
2009-09-30
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Font
Vekt
523 gr
Høyde
217 mm
Bredde
147 mm
Dybde
25 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
345

Forfatter
Oversetter