Boka handler om tillatt og forbudt mat og drikke i de store verdensreligionene og den historiske og religiøse bakgrunnen for dem. Norge er et flerkulturelt samfunn. Mat og drikke er en viktig del av enhver kultur, og kunnskaper om den religiøse bakgrunnen for matskikkene er av stor betydning på mange samfunnsområder. I denne boka blir regler for valg/bortvalg av mat og drikke beskrevet og dokumentert med utgangspunkt i religionenes hellige tekster og tradisjoner. Boka omfatter jødedommen, kristendommen, syvendedagsadventistsamfunnet, Jesu Kristi kirke, islam, hinduisme, Hare Krishna-bevegelsen, buddhisme. Det er trossamfunnenes egne regler og de begrunnelsene de selv gir som står i fokus. Gunnar Neegaard er førstelektor ved Høgskolen i Oslo.
Les mer
Boken handler om tillatt og forbudt mat og drikke i de store verdensreligionene og den historiske og religiøse bakgrunnen. Regler for valg eller bortvalg av mat og drikke er beskrevet og dokumentert med utgangspunkt i religionenes hellige tekster og tradisjoner. Boken tar blant annet for seg jødedommen, kristendommen og syvendedagsadventistsamfunnet. Har litteraturliste og stikkordsregister.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788258404948
Publisert
2004
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Yrkeslitteratur
Vekt
562 gr
Høyde
245 mm
Bredde
175 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
325

Forfatter