Ofte stilte spørsmål

 

Hvordan handler jeg?

 1. Naviger eller søk deg frem til det produktet du ønsker å kjøpe, klikk så Legg i handlepose. Tips: Handlepose-ikonet øverst til høyre viser alltid hvor mange produkter du har i handleposen. Ved å holde musepekeren over får du også en oversikt over hvilke produkter dette gjelder.
 2. Når du er ferdig med å legge bøker i handleposen, Gå til kassen ved å klikke på handlepose-ikonet øverst i høyre hjørnet.
 3. Du kan så logge inn på Din konto, eller velge å handle som gjest. 

 

Glemt passord?

 1. Velg Logg inn i toppmenyen
 2. Klikk på Glemt passordet ditt
 3. Skriv inn brukernavn eller e-postadressen din
 4. Klikk enter
 5. Du får tilsendt instruksjoner til å opprette nytt passord på din e-postadresse

 

Hvordan se ordrehistorikk?

 

Du finner en samlet oversikt over ordre under Din konto.

 

Når kommer bøkene?

Forventet leveringstid for norske bøker er 3-8 arbeidsdager. Fra utlandet er normal leveringstid 10-20 arbeidsdager.

 

Jeg har kun mottatt deler av ordren min. Er dette feil?

Nei, dette er helt vanlig. For at du skal motta bøkene dine så raskt som mulig, sendes bøkene fortløpende direkte fra lagersted eller leverandør. Bestillingen kan komme i flere separate forsendelser. Du vil ikke bli belastet ekstra fraktkostnader som følge av dette. Du kan lese mer om leveringstid hos Akademika.no her.

 

Hva betyr arbeidsdager under leveringstid?

Arbeidsdager er mandag-fredag, unntatt ferie og fridager.

 

Hvor raskt vil kundeservice besvare min henvendelse?

I semesterstart og tiden etter semesterstart vil det være noe lenger svartid enn vanlig, grunnet stor pågang til Akademikas kundeservice. Vi lover å hjelpe deg så raskt som mulig. Henvis til ditt saksnummer eller ordrenummer for raskere hjelp.

 

Mottatt faktura, men forhåndsbetalt på Akademika.no?

Fakturaen du har mottatt er kun en kvittering for din handel hos Akademika.no. 

 

Hvordan åpne og lese e-bøker?

 

Om det er første gang du kjøper e-bøker så er det to ting som det er greit å ha på plass før du laster ned e-boka. Husk, dette trenger du kun gjøre èn gang!

 1. Du trenger en Adobe ID. Detter grunnet kopisperrer som forlagene ofte setter på e-bøkene som blir utgitt. Med Adobe ID kan du lese dine bøker på opptil seks (6) forskjellige datamaskiner og seks (6) forskjellige leseenheter (for eksempel lesebrett og mobiltelefon). Opprett Adobe ID.
 2. Du trenger et leseprogram. Adobe Digital Editions er et gratis leseprogram og kan benyttes for både PC og Mac, samt lesebrett som Sony Reader, iRex Digital Reader, Cybook Gen3 og Cybook Opus. Dette programmet fungerer også som et e-bokbibliotek hvor du kan holde orden på e-bøkene dine. Last ned Adobe Digital Editions. Når du har lastet ned Digital Editions så kan du verifisere denne for din Adobe ID. (Dette får du også spørsmål om når du åpner din første e-bok).

Nå du nå trykker på nedlastingslenken kan du velge Adobe Digital Editions og åpne e-boka direkte i leseprogrammet. Du kan også lagre filen på din datamaskin og åpne e-boka fra ditt leseprogram på et senere tidspunkt. Les mer om e-bøker.

 

Hvordan finner jeg pensumlistene?

 

Pensumlistene er laget for at studenter enkelt kan få oversikt og handle sitt pensum. Akademika arbeider tett med læresteder for å tilrettelegge dette tilbudet. Listene blir oppdatert av fagpersoner tilknyttet utdanningsstedene.

Med noen enkle tastetrykk kan du finne pensumlisten din på våre nettsider. Det eneste du trenger å gjøre er å velge: studiested, studie og semester/kurs. Du vil så få frem en liste over emner innenfor fagfeltet. Velg ditt emne og få en oversiktlig liste over dine pensumbøker.

Du kan også foreta et hurtigsøk på kursnavn eller kurskode for å finne pensumlisten din.

Pensumlister inkluderer ikke artikkelsamlinger eller kompendier, samt annet pensum som ikke er tilgjengelig gjennom ordinær bokhandel.

 

Hva er en bokpakke?

 

I pensumlistene brukes et begrep som heter bokpakker. Det betyr at vi plukker ut og samler pensumbøkene til deg.  Du får da muligheten til å handle dem samlet som en bokpakke i vår nettbutikk. Du kan selvsagt velge/velge bort de du måtte ønsker. I bokpakken er alle bøkene som er obligatorisk i ditt fag. Under bokpakken vil det ligge anbefalte bøker fra fagkoordinator og Akademika.no. Dette er nøye utvalgte titler som vi tror du vil ha nytte av til studiene dine.

Nye og oppdaterte pensumlister blir lagt ut på nettsidene før hver semesterstart. Listene kan også hentes i Akademikas butikker på campus ved ditt lærested. 
Pensumlister inkluderer ikke artikkelsamlinger eller kompendier, samt annet pensum som ikke er tilgjengelig gjennom ordinær bokhandel.

Merk deg at det kan forekomme endringer i pensumlistene. Om det finnes nyere utgave av en bok vil denne bli satt opp i våre lister. Vi tar forbehold om feil eller evt. endringer, sjekk alltid med ditt kurs og lærested for en fullstendig pensumoversikt.

Vær oppmerksom på at bøkene kan komme i flere forsendelser.

 

Hva er betingelsene for å bruke rabattkode?

 

Brukerbetingelsene skal stå tydelig forklart sammen med rabattkoden. Det er som regel fem betingelser som må oppfylles:

 • rabattkoden kan bare brukes én gang
 • den totale verdien på ordren må være høyere enn rabattkodens verdi
 • du må handle for et minimumsbeløp
 • du må bruke rabattkoden i en bestemt tidsperiode
 • den gjelder ikke for norske bøker bundet av fastpris

Du må ta hensyn til disse betingelsene når du bruker en rabattkode, hvis ikke vil du automatisk få feilmelding når du skal fullføre transaksjonen. De fem betingelsene gjelder alle varene du har lagt i handlekurven. Vær oppmerksom på at rabatten ikke spesifiseres på fakturaen du mottar sammen med produktene du kjøper. Du kan også bare bruke en rabattkode pr. kjøp. Merk deg at en rabattkode ikke kan utbetales i et pengebeløp.

Rabattkoden vil ikke stå spesifisert på faktura eller følgeseddel som du mottar sammen med din ordre. Her vil rabatten allerede være trukket fra totalbeløpet.

Rabattkoden kan kun benyttes ved kjøp hos Akademika.no.

 

Levering og leveringsbetingelser?

 

Akademika.no etterstreber rask levering til alle våre kunder. Leveringstiden som er oppgitt på hvert produkt, angir forventet antall virkedager det vil ta fra bestillingstidspunkt til ordren din ligger i postkassen din, eller hos ditt nærmeste postkontor/post i butikk. Det kan oppstå lengre leveringstid i forbindelse med helligdager.

Forventet leveringstid for norske bøker er 3-8 arbeidsdager. Fra utlandet er normal leveringstid 10-20 arbeidsdager.

For at du skal motta bøkene dine så raskt som mulig, sender vi bøkene fortløpende. Vi gjør deg derfor oppmerksom på at bøkene kan komme i flere separate forsendelser. Du vil ikke bli belastet ekstra fraktkostnader som følge av dette.

 

Flyttet og bestilt til din tidligere adresse?

Akademika.no kan dessverre ikke endre opplysningene etter at ordren har blitt bekreftet. Du kan imidlertid kontakte ditt lokale postkontor og be om at forsendelsen videresendes. Se her for mer informasjon.

 

Har du eller din arbeidsgiver avtale om innkjøp med Akademika?

 

Bestillinger sendes da som regel gjennom et eget bestillingssystem på din arbeidsplass. Er du usikker på hvilken avtale som gjelder der du er, ta kontakt med ansvarlig for innkjøp i din organisasjon eller storkunde@haugenbok.no. Det er fint om du oppgir kunde-, ordre- eller fakturanummer når du henvender deg til oss, slik at vi kan hjelpe deg raskere.

 

Åpningtidene til butikkene?

 

Åpningstidene varierer fra butikk til butikk. Her finner du åpningstidene til alle Akademikas butikker.