Betaling

Betaling med kort

Vi aksepterer betalingskortene VISA, Mastercard og BankAxess. I forbindelse med dine transaksjoner følger vi strenge retningslinjer, slik at vi ivaretar din sikkerhet.

Alle transaksjoner i forbindelse med betalingskort blir utført via PCI-sertifiserte sikkerhetspartner Nets. Nasjonale og internasjonale sikkerhetsstandarder blir fulgt.

Ved å benytte betalingskort må du taste inn betalingskortnummer, utløpsdato og verifiseringskoden (tre siffer bak på kortet).

For bestillinger som sendes til deg i posten vil det først bli utført autorisasjon på betalingskortet ditt. Som kunde må du sørge for at det er dekning på din konto. Betalingskortet vil bli kontrollert om det er autentisk og at det er betalingsdekning. Beløpet for den aktuelle ordren vil bli reservert for Akademika i en kort periode. Merk deg at betalingskortet blir belastet pr. ordrelinje, når varen er sendt. Hvis det mot formodning ikke er dekning og at betalingskortet ikke kan trekkes vil Akademika fakturere det utestående beløpet.

Betaling med faktura (privatkunde)

Akademika.no tilbyr betaling med faktura til alle våre kunder. I den forbindelse blir det foretatt rutinemessig kredittsjekk av nye kunder som handler på kreditt, og i tilfeller der kunder som tidligere har vært til inkasso hos oss, handler på nytt på kreditt. Gjenpart blir sendt i posten.

Kansellering eller avbestilling

Hvis du ønsker å kansellere eller avbestille en eller flere varer du har bestilt, og dette lar seg gjøre, vil beløpet som er reservert eller belastet bli frigjort i løpet av 4-5 virkedager. Ved retur av en vare vil beløpet først bli kreditert når denne er behandlet hos Akademika, innen 14 dager fra vi har motatt returnert vare(r). Les mer om kansellering og avbestilling av ordre.

Betaling med faktura (bedrift og offentlig virksomhet)

Bedrifter og offentlig virksomheter/enheter har muligheten til å betale med faktura.

Benytt dette kontaktskjemaet for å sende en fakturaforespørsel. Husk å inkludere navn, e-post, adresse, kontaktperson og organisasjonsnummer. Søknaden vil bli behandlet så raskt som mulig.

Merk at hvis det er flere kunder på samme organisasjonsnummer, må det godkjennes at flere kunder kan benytte den felles fakturaadressen.

NB. Det er viktig at betaling skjer til kontonummeret som står angitt på den aktuelle fakturaen. Ved valg av fakturabetaling forbeholder Akademika seg retten til å foreta en kredittsjekk. I så fall vil du motta en gjenpart om dette. Dine personopplysninger behandles i henhold til personopplysningsloven.

Avtalekunder

Fakturaadresse: Akademika AS, Postboks 3 Nydalen, 0409 Oslo

Dette gjelder bedrifter og offentlige virksomheter/enheter som har inngått innkjøpsavtale med Akademika.

Alle bestillinger og henvendelser fra avtalekunder må skje på den måte avtalen fastsetter (som regel eget bestillingssystem/offentlig e-handelsportal (f.eks Basware) eller e-post (storkunde@haugenbok.no)). Er du usikker på hva som gjelder i din bedrift/virksomhet/enhet, bør du ta kontakt med innkjøpsansvarlig i egen organisasjon.

Vi kan hjelpe deg raskere og bedre, dersom du husker å oppgi kunde-, ordre- og/eller fakturanummer når du henvender deg til oss.
 

Rabattkoder

Rabattkoden legges inn i et eget felt i kjøpsprosessen og vil bli trukket fra produkt(ene) når du fullfører transaksjonen. Rabattkoden vil ikke stå spesifisert på faktura eller følgeseddel som du mottar sammen med din ordre

Brukerbetingelser

Én eller flere betingelser kan gjelde:

  • rabattkoden kan bare brukes én gang
  • den totale verdien på ordren må være høyere enn rabattkodens verdi
  • du må handle for et minimumsbeløp
  • du må bruke rabattkoden i en bestemt tidsperiode
  • den gjelder ikke for norske bøker bundet av fastpris

Du må ta hensyn til disse betingelsene når du bruker en rabattkode, hvis ikke vil du automatisk få feilmelding når du skal fullføre transaksjonen. Du kan bare bruke én rabattkode pr. kjøp. Merk deg at en rabattkode ikke kan utbetales i et pengebeløp.

Rabattkoden kan kun benyttes ved kjøp hos Akademika.no.