Personvern

Personvernerklæring - akademika.no

Denne personvernerklæringen forteller hvordan personopplysninger samles inn og brukes via nettstedet akademika.no.
akademika.no er et merkenavn under VB BOK AS. Daglig leder i VB Bok AS er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger som er innhentet fra akademika.no. Det er viktig for oss at du som kunde skal være sikker på at oppbevaring av dine data foregår på en sikker og profesjonell måte.

Hvorfor lagrer vi opplysninger om deg?

akademika.no benytter informasjon du oppgir, for å gjennomføre våre forpliktelser etter kjøpsavtalen med deg som kunde, og for å oppfylle krav i bokføringsloven.

Hvilke opplysninger lagrer vi om deg?

Når du handler på akademika.no, lagrer vi navn, e-postadresse, telefonnummer, produkt-, leverings- og betalingsopplysninger. NB! Vi lagrer ikke kortopplysninger.

Grunnlag for behandlingen

Informasjon om navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, produkt-, leverings- og betalingsopplysninger benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen med deg som kunde. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel 6(b).
Dersom du har samtykket til det, benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon og tilbud via e-post. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen artikkel 6(a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer de personopplysningene du avgir på våre nettsider i forbindelse med ditt kjøp og ved henvendelse til kundeservice. Som innlogget kunde vil du kunne gjøre raskere utsjekk, få oversikt over din kjøpshistorikk og kunne redigere personopplysningene vi har lagret om deg.
Utover dette benytter vi følgende verktøy for å innhente opplysninger om bruk av våre nettsteder:

Informasjonskapsler

På akademika.no benytter vi informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Noen kapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere, og andre benyttes for å gi deg som kunde en best mulig brukeropplevelse. Ved å bruke nettsidene våre aksepterer du slik bruk av informasjonskapsler. Informasjonskapsler benyttet til markedsføring kan du selv velge å blokkere. Mer om vår bruk av informasjonskapsler finner du her.

Nettstatistikk

akademika.no benytter analyseverktøy for å kunne utarbeide statistikk om bruken av nettstedet. Vi gjør dette for å kunne forbedre brukeropplevelsen og videreutvikle nettstedet. Personlige opplysninger anonymiseres, aggregeres og brukes ikke til annet enn analyseformål.

Sosiale medier

Funksjonen «Del med andre» kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om delinger logges ikke hos oss, men brukes til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Se for øvrig nettsamfunnets egen personvernpolicy for mer informasjon.

Nyhetsbrev

På akademika.no kan du melde deg på nyhetsbrev og samtykke til at vi kan informere deg om våre produkter og tjenester. Du kan når som helst melde deg av dine nyhetsbrev. Dette gjør du enkelt ved å følge en lenke som oppgis i alle nyhetsbrev vi sender ut. Eller du kan endre dette direkte under "min side" om du har konto hos oss.

Våre samarbeidspartnere

For å kunne oppfylle våre forpliktelser etter avtalen med deg overføres nødvendige opplysninger til våre samarbeidspartnere innen utvikling, datasenter, trafikkanalyse, pakking og distribusjon. Alle våre samarbeidspartnere som får innsyn i personopplysninger, har inngått databehandleravtaler med oss.

Sletting av personopplysninger

Opplysninger som du gir oss, vil bli tatt vare på inntil "formålet med behandlingen er oppfylt". Dette betyr at når du bestiller et produkt hos oss, tar vi vare på alle opplysningene dine frem til varen er levert og faktura er betalt. Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare, vil lagres i 5 år i henhold til lovens krav.
Som registrert har du rett til å kreve sletting eller endring av personopplysninger som du selv har registrert på våre nettsider. Du kan også når som helst trekke tilbake samtykker du har gitt til e-postmarkedsføring. Dette gjør du ved å følge lenke i et nyhetsbrev du har mottatt, endre dette direkte under "min side" eller sende en e-post til slettmeg@akademika.no.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Vi gjør oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger vi ikke er forpliktet til å ta vare på i henhold til annet regelverk. Dersom du har spørsmål til eller er misfornøyd med hvordan vi behandler dine personopplysninger, ber vi om at du tar kontakt med oss. Du har imidlertid også rett til å klage til Datatilsynet.

Informasjonssikkerhet

Dine persondata er beskyttet i egnede og sikrede datasentre med adgangskontroll. All trafikk på nettstedet foregår kryptert, og vi har egne databehandleravtaler med de underleverandørene vi benytter oss av.

Revisjon av personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet eller i våre rutiner. Ny erklæring vil bli publisert på nettstedet senest en uke før endringene iverksettes.

Kontaktinformasjon

Henvendelser angående personvern kan du sende skriftlig til personvern@akademika.no, eller du kan ta kontakt på telefon: +47 22 18 81 00.
Revidert utgave ihht. GDPR 31.05.2018

 

 

 

Ditt passord

Ditt passord er personlig og bør ikke deles med andre. For best mulig sikkerhet anbefaler vi at du lager et passord med minst 8 tegn og en kombinasjon av tall og bokstaver. Bytt gjerne passord jevnlig. Husk å logge deg ut når du er ferdig på Akademika.no, særlig dersom du benytter en datamskin som flere har tilgang til; for eksempel på lærestedet, biblioteket eller arbeidsplassen din.

Du kan endre passord og e-postadresse når, og så ofte, du måtte ønske.

Kort om SSL/TLS og kryptering

SSL (Secure Socket layer) er en protokoll for sikker overføring av data på nettet. SSL krypterer alle data som sendes mellom nettleseren og webserveren. Digitale nøkler sørger for at overføringen i sin helhet kommer ulest frem til mottakeren. Du kan se at det er en sikker server ved at det i adressefeltet i nettleseren står https:// i stedet for http://. Les mer på Wikipedia.

Bruk av cookies

Akademika.no benytter som de fleste andre nettsteder såkalte "cookies" for å gjenkjenne deg som kunde, og for å gi deg tilgang til tjenester og funksjonalitet hvor nettopp dette er nødvendig. Denne informasjonskapselen kan enten lagres midlertidig, slik at den forsvinner når du forlater akademika.no, eller den kan lagres mer permanent med en fremtidig utløpsdato. Les mer om bruk av cookies hos akademika.no.