Hva vil det si å forstå det man leser, og hvordan kan undervisningen tilrettelegges slik at den fremmer elevenes leseforståelse? Forfatterne av denne boken tar utgangspunkt i disse og andre sentrale spørsmål om leseforståelse og diskuterer dem i lys av nyere forskning. De gir leseren innsikt i hva som kreves for å bli en god leser i kunnskapssamfunnet, og retter søkelyset mot hva god undervisning i leseforståelse innebærer. Leseforståelse betyr å utvinne og skape mening ved å gjennomsøke og samhandle med skrevet tekst. Dette er noe annet og mer enn "å knekke lesekoden", og det er en nødvendig kompetanse for å kunne klare seg i et moderne samfunn. Det er derfor viktig at denne siden av leseundervisningen blir vektlagt i skolen. Dette er den første boken om leseforståelse skrevet av norske forskere på området. Forfatterne gir en grundig faglig innføring i ulike sider ved temaet leseforståelse på en lett tilgjengelig måte. Boken er spesielt beregnet på lærerstudenter og lærere i etter- og videreutdanning. Samtidig er den høyst aktuell for studenter i fag som pedagogikk, spesialpedagogikk og psykologi.
Les mer
Forfatterne tar utgangspunkt i spørsmålene hva vil det si å forstå det man leser? og hvordan kan undervisninga tilrettelegges slik at den fremmer elevenes leseforståelse? og diskuterer disse og andre sentrale spørsmål i lys av nyere forskning. Artiklene gir et innblikk i hva som kreves for å bli en god leser i kunnskapssamfunnet, og retter søkelyset mot hva god undervisning i leseforståelse innebærer. Boka er først og fremst beregnet på lærerstudenter og lærere i etter- og videreutdanning.
Les mer
"Denne her bog må man bare anmelde. For pludselig er det den, alle taler om. Jeg skulle i al fald have fingrene i den. 286 sider på norsk. Og de glider bare ned. Hver og en [...] Lærere og lærerstuderende bør læse bogen. Det bør de. Les hele anmeldelsen
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202261757
Publisert
2007
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
548 gr
Høyde
239 mm
Bredde
168 mm
Tykkelse
16 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
285

Redaktør