Hvordan kan lærere undervise om seksualitet slik at elevene får relevant kunnskap om seksuell samhandling? Hvordan kan skolens undervisning bidra til å hindre seksuell trakassering og seksuelle overgrep blant unge? Hvordan kan undervisningen fremme et skolemiljø fritt for diskriminering og mobbing på grunnlag av seksuell orientering og kjønnsuttrykk? Skolens undervisning om seksualitet er viktig, men mye tyder på at den ikke er god nok. Forfatterne viser hvorfor dagens lærebøker og undervisning ikke i tilstrekkelig grad bidrar til å hindre trakassering, diskriminering og overgrep relatert til seksualitet og kjønn blant elevene. Samtidig skisserer de nye perspektiver og måter lærere kan undervise på, som kan gi elevene et godt grunnlag for å mestre utfordringer knyttet til egen og andres seksualitet. Seksualitet i skolen er en viktig bok for alle som bryr seg om unge mennesker. Den retter seg spesielt mot lærerstudenter og lærere, men har også mye å tilføre foreldre, helsesøstre, skoleledere, ungdomsarbeidere og andre som forholder seg til ungdom.
Les mer
Boken handler om skolens undervisning om seksualitet, og er bygget opp rundt kritiske analyser av undervisningssituasjoner og læreboksitater. Forfatterne presenterer også teoretiske perspektiver på seksualitet. Deler av boken er basert på klasseromsobservasjoner og intervjuer gjort i forbindelse med forskningsprosjektet Samliv og seksualitet i ungdomsskolen - en studie av hvordan hetero- og homoseksualitet framstilles i undervisning. Har litteraturliste og stikkordsregister.
Les mer
"For de av oss som ikke får nyte godt av en eventuelt ny og bedre lærerutdanning, så kan jeg anbefale en splitter ny bok om temaet, Seksualitet i skolen, av Svendsen og Røthing."

Produktdetaljer

ISBN
9788202297077
Publisert
2009
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
550 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Tykkelse
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
291