Sykepleierens ernæringsboktilbyr den basiskunnskap sykepleieren trenger for å ivareta ernæringsbehovet hos gamle og unge, syke og friske mennesker. Det er en jordnær og praktisk rettet bruksbok som er aktuell både for sykepleierstudenter og sykepleiere i alle deler av helsetjenesten Boken har tre hoveddeler:. Generell ernæring handler om måltider, matvarer, og næringsstoffer.. Forebyggende ernæring handler om kosthold i ulike livsfaser, kost til ulike grupper mennesker og kostens betydning for velvære, helse og sykdom.. Klinisk ernæring handler om næringsbehov ved sykdom, kartlegging av matinntak og ernæringsinntak og spesialkost ved ulike sykdommer og tilstander.3. utgave av Sykepleierens ernæringsboker gjennomgående oppdatert og revidert både når det gjelder nye forskningsresultater og emner i norsk ernæringspolitisk debatt. Boken er også supplert med henvisninger til aktuell ernæringsinformasjon på internett. I tillegg til at forfatterne henviser til endel internettadresser i teksten, inneholder boken en fyldig oversikt over aktuelle internettadresser inndelt i emner.
Les mer
Boken tilbyr basiskunnskap til sykepleiere om ernæringsbehovet hos syke og friske, unge og gamle mennesker. Den har tre hoveddeler: "Generell ernæring" om matvarer og næringsstoffer, "Forebyggende ernæring" om kosthold til ulike aldesrgrupper og kostens betydning for helse og velvære, og "Klinisk ernæring" med fokus på ernæringsbehovet ved sykdom. Boken er beregnet på såvel sykepleiestudenter som sykepleiere i alle deler av helsetjenesten. Har oversikt over nyttige adresser og stikkordregister.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788205387430
Publisert
2008-08-12
Utgave
3. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal akademisk
Vekt
648 gr
Høyde
241 mm
Bredde
166 mm
Dybde
18 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
346

Illustratør