Sykepleierens ernæringsbok

Heftet / 2012 / Bokmål

Produktdetaljer

ISBN13
9788205416772
Publisert
2012
Utgave
4. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal akademisk
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Sider
385
Vekt
719 gr
Høyde
241 mm
Bredde
167 mm
Tykkelse
20 mm
Se alle

Sykepleierens ernæringsbok

Heftet / 2012 / Bokmål
Denne fjerdeutgaven er gjennomgående oppdatert og revidert både når det gjelder nye forskningsresultater og emner i norsk ernæringspolitisk debatt. I tillegg til litteraturreferanser i hvert kapittel er boken supplert med henvisninger til aktuell ernæringsinformasjon på internett, og boken inneholder en fyldig oversikt over aktuelle nettadresser inndelt i emner. Sykepleierens ernæringsbok tilbyr den basiskunnskap sykepleieren trenger for å ivareta ernæringsbehovet hos gamle og unge, syke og friske mennesker. Det er en jordnær og praktisk rettet bruksbok som er aktuell både for sykepleierstudenter og sykepleiere i alle deler av helsetjenesten. Boken har tre hoveddeler: - Generell ernæring handler om måltider, matvarer, og næringsstoffer.- Forebyggende ernæring handler om kosthold i ulike livsfaser, kost til ulike grupper mennesker og kostens betydning for velvære, helse og sykdom.- Klinisk ernæring handler om næringsbehov ved sykdom, kartlegging av matinntak og ernæringsinntak og spesialkost ved ulike sykdommer og tilstander. Rolf Jarl Sjøen er faglærer i ernæring, helse og miljøfag, ernæringsfysiolog med cand.scient.-grad i ernæring. Han arbeider som avdelingsleder for Restaurant- og matfag ved Karmsund videregående skole i Haugesund. Han har tidligere skrevet boken «God appetitt! Mat ? helse ? velvære» ? lærebok i ernæring for helse- og sosialfag. Lene Thoresen er utdannet kostøkonom og klinisk ernæringsfysiolog med cand.scient.-grad i ernæring. Hun arbeider for tiden ved Kreftavdelingen ved St. Olavs Hospital, Universitetssykehuset i Trondheim.
Les mer
Boken tilbyr basiskunnskap til sykepleiere om ernæringsbehovet hos syke og friske, unge og gamle mennesker. Den har tre hoveddeler: "Generell ernæring" om matvarer og næringsstoffer, "Forebyggende ernæring" om kosthold til ulike aldesrgrupper og kostens betydning for helse og velvære, og "Klinisk ernæring" med fokus på ernæringsbehovet ved sykdom. Boken er beregnet på såvel sykepleiestudenter som sykepleiere i alle deler av helsetjenesten. Har oversikt over nyttige adresser og stikkordregister.
Les mer
Nettpris:
549,-
467,-
Ikke i salg

Produktdetaljer

ISBN13
9788205416772
Publisert
2012
Utgave
4. utgave
Utgiver
Vendor
Gyldendal akademisk
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Sider
385
Vekt
719 gr
Høyde
241 mm
Bredde
167 mm
Tykkelse
20 mm
Se alle