Engø Gård på Tjøme lanserer egen bok: TIDEN PÅ ENGØ GÅRD - atmosfæren, historien, gastronomien Forfatteren Andreas Norland skildrer historien om det som engang var Pihls Pensjonat på idylliske Engø. Den prisbelønte danske kjøkkensjef Per Hallundbæk bidrar med personlige oppskrifter på retter fra de fire årstider. Thomas Widerbergs fotografier fortryller leseren og vekker et sug etter de kulinariske nytelser og den fred og atmosfære som dagens Engø Gård tilbyr. TIDEN PÅ ENGØ GÅRD er historien om denne vakre gamle eiendommen, i dag et moderne hotell, hvor en gammeldags idyll og stil er bevart og dyrkes. Allerede før 1930 skapte tre fascinerende personer, Engø Gårds tidligere eiere, Frithjof Pihl, hans søster Daisy og hans engelske hustru Dorothy ("Babs"), opprinnelig fra Tasmania, en særpreget "klubb" av sommergjester fra inn- og utland. Dette utviklet seg til et eksklusivt miljø som ble opprettholdt til begynnelsen av 1960-årene. Leseren får et glimt inn i førkrigstiden på Tjøme med "klubblivet", pappabåtene og det internasjonale miljø på Pihls Pensjonat om sommeren. Frithjof Pihls innsats i vinterkrigen i Finland, i motstandsbevegelsen i Norge og de spennende kvinnene som sto ved hans side er andre tidsglimt. De nåværende eiere, Nina Felling og Harald Andersen, som påtok seg å overta eiendommen, har utvidet og restaurert Engø Gård med sikker sans for eiendommens særpreg og tradisjoner. Et ledd i moderniseringen har vært den attraktive gourmetrestauranten, ledet av den danske Chef Per Hallundbæk. Skildringen av gjestens kulinariske reise gjennom et Engø Døgn i våre dager ledsages av et rikt billedmateriale fra de originale og smakfulle interiørene og den særegne og vakre naturen rundt nåtidens Engø Gård. Boken inneholder en rekke av Per Hallundbæks spennende og originale oppskrifter, spesielle for Engø Gård. Engø Gård Hotel & Restaurant Engø Gård er Norges eneste hotell som er tatt opp som medlem i Relais & Châteaux - et av de mest prestisjefylte hotell merkenavn i verden. Det er stedets historie, eksklusive særpreg og franske gourmetkjøkken som er blant årsakene til at hotellet kan smykke seg med dette medlemskapet. I restauranten på Engø Gård serveres bl. a. franske spesialiteter tilberedt med sesongens lokale råvarer. Blant norske restauranter er det kun Bagatelle i Oslo og Engø Gård på Tjøme som har det assosierte kvalitetsstempelet, Relais Gourmands. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: Bente Rosenberg, markedsansvarlig Engø Gård, E-post: br@engo.no Mob: 41 91 88 03 www.engo.no og www.relaischateaux.com
Les mer
Boken skildrer historien om det som en gang var Pihls Pensjonat på Engø på Tjøme, fra det var en særpreget "klubb" av sommergjester fra inn- og utland allerede før 1930, og fram til i dag hvor det er et moderne hotell, der en gammeldags idyll og stil er bevart og dyrkes. Kjøkkensjef Per Hallundbæk bidrar med sine egne oppskrifter på retter fra de fire årstider.
Les mer
Undertittel hentet fra omslaget

Produktdetaljer

ISBN
9788230304815
Publisert
2006
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Engø gård
Vekt
1490 gr
Høyde
235 mm
Bredde
301 mm
Dybde
22 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
224

Illustratør