I denne boka gir Jacques Rancière et nytt perspektiv på kunstens relevans i samfunnet, både historisk og i vår samtid. Hvordan forholder kunsten seg til det politiske? Hva er det politiske i kunsten? Politikk har med fordeling og inndeling av det sanselige å gjøre, hevder Rancière. Når kunsten skaper noe nytt, åpner den et nytt felt for sansningen, og i dette ligger det et potensial for å endre etablerte maktforhold. Jacques Rancière (f. 1940) er en fransk filosof som de senere årene har fått stor internasjonal oppmerksomhet og som har blitt oversatt til flere språk. Sanselighetens politikk er en av hans mest sentrale tekster og den første som har blitt oversatt til norsk. Oversettelse og etterord er ved Anne Beate Maurseth. Bok nr. 65 i serien Cappelens upopulære skrifter.
Les mer
I denne boken diskuteres kunstens relevans i samfunnet. Forfatteren drøfter blant annet hvordan kunsten kan være politisk, hva det politiske i kunsten er og hvordan kunsten forholder seg til det politiske. Han diskuterer i både et historisk og et samtidig perspektiv.
Les mer
«Maurseths etterord til Sanselighetens politikk er en god innføring i Rancières filosofi. [...] Cappelens upopulære skrifter er fortsatt en fortrøstningsfull havn for viktig teori i den norske bokheimen.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202364434
Publisert
2012-03-21
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
133 gr
Høyde
205 mm
Bredde
125 mm
Dybde
8 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
100

Forfatter