Du trenger ikke være kokk for å lage mat med KALV, men du vil antakelig fort føle deg som en! Kalvekjøttet er lyst, lett, delikat og mørt og har fått en renessanse i det norske kjøkken. På bestemors tid var KALV en selvfølge i norsk kosthold, og nå har vi igjen fått øynene opp for denne delikatessen. Småretter, middag, fingermat og festmat. Har du hele dagen eller bare ti minutter til gjestene kommer, så finner du matretten å servere i KALV. Denne kokeboken dekker alt om KALV, ikke minst vår tids krav om etisk kjøttproduksjon. Rettene er godt utprøvd og ingrediensene finner du i butikken på hjørnet. Dette er en kokebok for alle. Gled deg, gled familien, imponer gjestene - servér KALV! Ingvild S. Bøge var utdannet kokk i 1991. Hun samlet erfaring fra forskjellige Bergensrestauranter og to år som kjøkkensjef i Hellas, før hun i 1996 etablerte seg som kjøkkensjef og eier av Spisekroken på Klosteret i Bergen. I hele 2003 var hun engasjert som bondelagskokk for å utvikle nye retter av kalv. Ingvild eier og driver Spisekroken i Bergen. Av populære spesialiteter kan nevnes gourmetkalv og geitekilling. Spisekrokens gjester er en skare av trofaste stamgjester og tilfeldige lykkelige besøkende. En glad ung mann har skrevet sine opplevelser i gjesteboken: Kjære Spisekroken I dag droppet vi grilling og gikk heller og spiste killing Nydelig! Mamma spiste villsvin og mormor spiste kalv. Det var så godt at de skalv... Theo 12 år
Les mer
Kokeboken har oppskrifter på forretter, supper, smørbrød, snaddermat, grillmat, festmat og langtidsbakt mat, alle med kalv som hovedingrediens. Dessuten vises det hvordan kalven er delt inn, og hvilke deler av kalven som skal brukes i de forskjellige oppskriftene.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788241903359
Publisert
2004
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Vigmostad Bjørke
Vekt
756 gr
Høyde
255 mm
Bredde
252 mm
Dybde
16 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
114