Med bokashi kjøkkenkompost omdannes alt matavfall til næringsrik jord og gjødsel på få uker. Alt du behøver er et par lufttette plastbøtter og bokashistrøet, som med sine naturlige mikroorganismer fermenterer matavfallet. Her trenger du ikke gjøre annet enn å legge til matavfall dag for dag , så gjør bokashistrøet resten. Når prosessen er ferdig har du både fått en høykonsentrert næringsrik væske, samt fermentert matavfall som blir til ferdig gjødsel etter et par uker blandet med jord. Gruppen hageglade og dyrkingsentusiaster vokser raskt i Norge. Økologisk, kortreist og egendyrket er i vinden, og stadig flere ønsker å dyrke sin egen mat. Urtehager og grønnsaksparseller gror også frem i byene - i felleshager, på takterrasser, i bakgårder og i vinduskarmer. Kjøpejord fra hagesentre inneholder ofte mye torv og bidrar derfor til utslipp av karbon, og det kan være vanskelig å få tak på miljøvennlig jord. Egen varmkompost kan være vanskelig å holde i gang i Norge på grunn av klimaet. Kompostjord fra matavfall er derimot gull for alle som dyrker selv. Bokashi kan du ha gående under kjøkkenbenken, og metoden gir nærmest null i utslipp da all energi og næringsstoffer føres tilbake til jorden.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788293359111
Publisert
2017-04-03
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Iris Forlag
Vekt
600 gr
Høyde
227 mm
Bredde
185 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
188

Forfatter