Til Cecilie er et festskrift til poeten, dramatikeren og prosaisten Cecilie Løveid på hennes 60-årsdag. Festskriftet inneholder essays og skjønnlitterære bidrag fra forfatterkolleger, akademikere og skribenter som har latt seg inspirere av Løveids særegne og hengivne skrift. Boken byr på både nylesninger og nærlesninger av en rekke av hennes utgivelser. Cecilie Løveid har vært aktiv som forfatter i over 40 år, i og på tvers av alle sjangere. Hun beskrives som avantgardistisk og eksperimentell på den ene siden og som klassisk orientert på den andre. I løpet av hennes virke som forfatter har det løveidske blitt en betegnelse på en måte å betrakte verden på like mye som på en litterær praksis. Nitten venner og kolleger fra inn- og utland gratulerer i denne boken Cecilie med dagen.
Les mer
Festskriftet inneholder tekster utgitt i anledning forfatteren Cecilie Løveids 60-årsdag. Blant bidragsyterne er Dag Solstad, Eldrid Lunden, Geir Gulliksen, Eva Ström, Jan Erik Vold og Steinar Opstad.
«Cecilie Løveid er ikke glemt, men har utgitt litteratur siden tidlig 1970-tall, og utrolig nok kan festskriftet lede nye og unge lesere inn i hennes verden. Når har De tenkt til å lese et festskrift neste gang?»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788205418387
Publisert
2011-08-11
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Kolon
Vekt
321 gr
Høyde
211 mm
Bredde
133 mm
Dybde
20 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Flerspråklig
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
180

Redaktør