Gastronomi. Monarki. Historie. Denne boken om mattradisjonene i det britiske kongehuset er skrevet av ingen ringere enn Tom Parker Bowles, sønnen til dronning Camilla Parker Bowles. Han er en etablert kokebokforfatter, og i «Til bords med The Crown» har han samlet oppskrifter fra Victoriatiden og fram til i dag. Han har fått tilgang til arkiver, og dagens kokker på kongehuset har gitt ham oppskriftene på det de serverer til daglig på slottet: frokost, lunsj, piknik, og de store begivenhetene, som kroningen og banketter. Vi får vite matvanene til dagens kongepar, hva de liker å spise og drikke når og hvor. Dette er stor underholdning, og gir innsikt i historien til det britiske kongehuset sett fra en gastronomisk vinkel - ikke bare kongene og dronningene, men også kokker, kjøkkenpersonale og servitører. Her er over 100 oppskrifter for enhver anledning, fra den enkle hverdagskosten, til de store anledninger. Det er fortellinger om tradisjonene og livrettene, fra dronning Victoria til i dag. Alle oppskriftene er lette å følge, med nøye beskrivelser av ingredienser, prosesser og presentasjon. Tom Parker Bowles har vært en prisvinnende matskribent i mer enn 20 år, han er forfatter av åtte matbøker, og er restaurantkritiker for The Mail on Sunday. Han er også medredaktør for Esquire, Country Life og Condé Nast Traveller, pluss meddommer i BBCs Masterchef. Tom er gudsønn av kong Charles III, og moren hans, Camilla, er dronning.
Read more

Product details

ISBN
9788284320168
Published
2024-09-20
Edition
1. edition
Publisher
Gursli Berg Forlag AS
Weight
1130 gr
Height
267 mm
Width
198 mm
Thickness
24 mm
Age
Voksen
Language
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Number of pages
239
Original title
Cooking and The Crown
Genre
Faglitteratur

Photographs by
Illustrated by
Translated by