7 SMARTE TIPS FOR EN BEDRE STUDIETEKNIKK

 

Synes du det kan være overveldende å komme deg gjennom pensum? Som student er det viktig å finne ut hva som fungerer for deg for å kunne jobbe målrettet og gjøre det bra.

Gode studieteknikker hjelper deg og gjør at du får mer ut av innsatsen du legger ned i studiene. Det er viktig å opprettholde motivasjonen for å oppnå gode resultater. Vi er alle forskjellige og du må finne den studieteknikken som passer best for deg. Her har vi samlet noen tips som kan hjelpe deg på veien.

 

  1. Finn ut hva som er viktig i fagene du tar. Er pensum viktigst eller er det forelesningene? Snakk gjerne med studenter og lærere, og gjør deg kjent med faget.
  2. Begynn å jobbe med teksten tidlig, ikke utsett det. Da har du god tid til å bearbeide teksten underveis og jobbe jevnlig med den over tid. På den måten blir du bedre kjent med stoffet.
  3. Jobb med pensum på riktig måte. Les over det viktigste pensumet ved å lese ingressen, bildetekstene, overskriftene og oppsummeringen for å danne deg et bilde av hva som er essensen med teksten.
  4. Markering og understreking av teksten kan hjelpe, men da må du finne kjernen av det du leser. På den måten kan du lese det som er markert ved gjennomlesning og få repetert det viktigste. Det kan også være lurt å skrive egne sammendrag. Disse metodene kan hjelpe, men er ikke nok i seg selv.
  5. Finn en eller flere studievenner. Sett dere sammen slik at dere kan diskutere og snakke fag. Test deg selv på hva du kan. På den måten vil du huske stoffet bedre.
  6. Lag en fremdriftsplan. Sett opp en oversikt over datoer for oppgaver, eksamener osv. Da vet du alltid hvilken del av pensum du skal lese på uke for uke og du kan nyte fritiden med god samvittighet.
  7. Ikke sitt hjemme. Sett deg på en lesesal eller et bibliotek og jobb i korte økter med flere pauser. Flere økter i løpet av en dag er mer effektivt enn få lange.

 

Under finner du et stort utvalg bøker som veileder deg slik at du kan finne effektive studieteknikker som fungerer for deg. Du finner også bøker som hjelper deg med oppgaveskriving på de forskjellige nivåene i ditt studie.

STUDIETEKNIKK

SKRIV BEDRE