Den franske essayisten og poeten Annie Le Brun (1942-) analyserer vår tids virkelighetshunger og hang til å tilbakeføre alle fenomener, tanker og drømmer til virkeligheten. Virkeligheten er blitt det eneste som teller, hevder hun, og det kriteriet alt måles etter, i kunsten og litteraturen som i livet. Men virkeligheten er ingen uskyldig størrelse. Den invaderer oss gjennom et bombardement av ord, tekster og bilder, banaliserer hele eksistensen og truer vår sanselighet og våre drømmer. Annie Le Brun er en hardtslående og ofte polemisk kulturkritiker som heller ikke sparer kjente skikkelser innenfor fransk moderne og postmoderne teori. Hun anklager blant annet Roland Barthes, Michel Foucault og Julia Kristeva for overteoretisering, og for dermed å gå i ledtog med virkeligheten i kampen mot sanseligheten, drømmen og poesien. Boken er oversatt av Agnete Øye og Per Buvik. Per Buvik har også skrevet et etterord som presenterer Annie Le Brun for norske lesere. Nr. 63 i Cappelens upopulære skrifter.
Les mer
Forfatteren analyserer vår tids virkelighetshunger. Hun mener blant annet at vi er altfor opptatt av virkeligheten, og at den invaderer oss med ord, tekster og bilder, og truer sanseligheten og drømmene våre. Boken inneholder to essay.
Les mer
Etterord ved Per Buvik
«Tekster som er skrevet for kampsonen, har gjerne den egenskapen at de med sin direkte stil og tone egger til stillingstaken - også i spørsmål du ikke ante at du mente noe om. Annie Le Bruns Virkelighetsoverdose er en slik tekst.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202332884
Publisert
2011-03-16
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Serie
Cappelens upopulære skrifter
Vekt
196 gr
Høyde
207 mm
Bredde
127 mm
Dybde
13 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
155

Forfatter