Boken presenterer sentrale tema innen ernæring, kosthold og helse. Den er skrevet for lærerstudenter og lærere som underviser i heimkunnskap i grunnskolen. Boken tar for seg ulike matvaregrupper og viser hvordan de kan brukes i et helsefremmende kosthold. Det fokuseres på hva som skjer ved tilberedning av mat, og hvordan tidsriktige måltider kan tilrettelegges for barn og ungdom. Boken tar opp sosiale og estetiske sider ved måltidet, og forklarer sammenhengen mellom fysisk aktivitet og energibehov for ulike grupper. Nye kunnskapsområder fra L97 er innarbeidet i boken. Den setter leseren bedre i stand til å arbeide med kost og ernæring i praksis gjennom handlings- og ferdighetsoppgaver og i tema- og prosjektarbeid. Det er lagt til rette for utstrakt bruk av Internett med oppgaver og aktuelle lenker. Sigrunn Hernes er høgskolelektor ved Høgskolen i Agder. Hun underviser i kosthold og ernæring for lærerstudenter og har mange års variert praksis fra grunnskole og videregående skole. Hun er for tiden engasjert som nettverkskoordinator for landets høgskoler når det gjelder etter- og videreutdanning i faget. Bjørg Harman er høgskolelektor ved Høgskolen i Telemark, Fagenhet for heimkunnskap, og har lang og allsidig undervisningserfaring fra grunnskole og videregående skole.
Les mer
Boken presenterer temaer innenfor ernæring, kosthold og helse. Den tar for seg ulike matvaregrupper, sosiale og estetiske sider ved måltidet og den forklarer sammenhengen mellom fysisk aktivitet og energibehov for ulike grupper. Boken er skrevet for lærerstudenter og lærere som underviser i heimkunnskap i grunnskolen. Har oppgaver, litteraturlister og stikkordregister.
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788276744743
Publisert
2000
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Fagbokforlaget
Vekt
601 gr
Høyde
240 mm
Bredde
170 mm
Dybde
12 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
282