Dette er fortellingen om Elsi Lund, jentungen fra Colletsgate i Oslo, som var 4 år da krigen kom til NOrge. Med stor dikterisk kraft gjenskaper Bjørg Vik miljøet i sin barndoms gate, og gir samtidig et bilde av en hel tidsepoke. Menneskene i den helt vanlige - nesten fattige og overbefolkede - leiegården ved St. Hanshaugen kommer oss merkelig nær. Med deres daglige strev, men også med deres drømmer og uforløste lengsler. Den er skrevet med humor og varme, denne boken. Få kan som Bjørg Vik skildre hvordan ting ser ut, lukter, smaker, og hvordan tilsynelatende små hendelser blir nøkler til store rom.
Les mer
Fortellingen om Elsi Lund, jentungen fra Collettsgate i Oslo, som var 4 år da krigen kom til Norge. Bjørg Vik gjenskaper miljøet i sin barndoms gate, og gir samtidig et bilde av en hel epoke.
«...den kaster meg fra den ene følelsen til den andre, fikk meg til å gyse og fnise, for Bjørg Vik kan beskrive mennesker. Hun kjenner personene sine, ut og inn, og vi som leser, vi bare vet: slik er det.»
Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202130176
Publisert
1992
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen
Vekt
216 gr
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Antall sider
255

Forfatter