Å tørke fisk er den eldste konserveringsmåten for fisk vi kjenner. Vi kan lese i historien at tørket fisk var en av matvarene vikingene brakte med seg da de dro på tokt. Tørrfisk har vært handelsvare i århundrer. I denne boka serveres tørrfisk med variasjoner, norske retter med tradisjonelle grønnsaker og italienske oppskrifter med kraft og krydder. Som innledning serveres tørrfisktradisjoner gjennom tidene, skrevet av historiker Geir Berge, og boka er godt krydret med bilder fra fiske og fangst i nåtid og fortid. L'essiccamento del pesce è il più antico che si concosca per conservare il pesce. La storia ci tramanda che il pesce secco era uno degli alimenti che i vichinghi portavano con sè nelle loro spedizioni. Il pesce secco si produce e si vende da secoli. Questo libro propone una gamma di modi di preparare lo stoccafisso, dai tradizionali piatti norvegesi dove lo stoccafisso si accompagna alle verdure, alle ricette italiane ricche di spezie e aromi. Nell'introduzione Geir Berge racconta l'evoluzione delle tradizioni dello stoccafisso nel tempo. Il libro è ben corredato di fotografie che mostrano la pesca nei tempi andati e oggi.
Les mer
Å tørke fisk er den eldste konserveringsmåten for fisk vi kjenner. Boka inneholder oppskrifter på retter med tørrfisk, både fra det norske og det italienske kjøkken.

Produktdetaljer

ISBN
9788291233499
Publisert
2000
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Orkana
Vekt
440 gr
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Flerspråklig
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
95