Det går mot eksamenstid for mange studenter! Trenger du hjelp til å håndtere eksamensstress og nerver? Her finner du et utvalg bøker med konkrete eksempler og praktiske tips til hvordan du kan legge opp eksamenslesingen, enkle metoder for å memorere fagstoff, og hvordan takle eksamensangst.

Vi ønsker deg lykke til! 

Kort og godt-serien

Den flotte Kort og godt-serien er kompakte hjelpebøker som går rett på sak. 

Dette er bøkene du må ha før eksamen, eller hvis du trenger å repetere gammel kunnskap.

Se hele serien her >>

Rekvisita

Små (og litt større) ting som gjør skolehverdagen litt enklere.

Repeter!

Kompendieserien Repeter! inneholder eksamensforberedende repetisjonsstoff og oppgaver. Serien har nettressurser med utvidet fasit og testoppgaver.
 

I et nøtteskall / Nøtteskallserien

Nøtteskallserien består av korte og enkle introduksjonsbøker som passer for studenter og profesjonsutøvere. Hver bok tar for seg ett juridisk tema og er skrevet av spesialister på området.  Bøkene fungerer utmerket som repetisjon før eksamen.

Se hele serien her >>

Hjelpebøker til nasjonal deleksamen

"Kortlest-serien" tar for seg  naturvitenskapelige emner for sykepleiestudenter og gir en lettlest innføring i ellers utfordrende fag.

Gyldendals formelsamlinger

Heftene gir støtte i arbeidet med fagene, på prøver og til eksamen.

Kalkulatorer

Husk på forhånd å sjekke hva som er tillatt brukt under eksamen på ditt studie. Hvilke som er lov avhenger av studiested og fag. Under finner du noen kalkulatorer som er mye brukt.

 

Ordbøker til bruk på eksamen

Ved mange utdanningsinstitusjoner er man strenge på hvilke ordbøker som er tillatt å bruke på eksamen. Spør derfor alltid din foreleser i god tid hvilken du kan bruke. Under finner du en del av de ordbøkene som er i bruk rundt omkring på ulike høyskoler og universitet.

Populære norske ordbøker

Hva er-serien

Hva er-serien består av korte og enkle introduksjonsbøker som retter seg mot studenter og alle andre som har spørsmål rundt et aktuelt tema.

Flere av titlene fungerer utmerket som repetisjon før eksamen. 

Se hele serien her >>