TIPS OG TRIKS TIL EKSAMEN! 🙋

Om du ikke har kommet så godt i gang med studiene som planlagt, har du fortsatt nok tid til å gjøre det godt på eksamen, sier Olav Schewe, forfatteren bak Norges mest solgte studieteknikkbok. Selv gikk Olav fra å være gjennomsnittselev til toppstudent ved Universitetet i Oxford ved hjelp av studieteknikk. Han har samlet sine aller beste tips i boka Superstudent, så langt kjøpt av 25.000 studenter.
Superstudent er skrevet fra en student til andre studenter, og er ikke urealistisk på hva du skal nå over. Det viktigste, det får du her, sier han.


LAG EN PLAN FOR EKSAMENSPERIODEN
Første steg mot suksess på eksamen er å få oversikt over eksamensperioden. Finn frem kalenderen og marker dagene du har eksamen på. Tell så over hvor mange dager du har igjen til å lese.

HA GODE NOTATER
Gode notater gjør repetisjon mye enklere. Ikke bare skriv lange sammendrag, men forsøk å organisere pensumet. Bruk forskjellige farger. Del informasjonen inn i nivåer og tegn gjerne enkle modeller og figurer.

TEST DEG SELV
Å teste seg selv er en av de beste måtene å lære på. Når du leser, kan du høre deg selv i det du har lest. Du kan også bruke puggekort. Når du bruker notatene dine, ikke bare les over, men hør deg selv i de også.

TREN PÅ EKSAMENSSITUASJONEN
Løs tidligere eksamensoppgaver på tid for å bli kjent med eksamensformatet og bli vant til å jobbe under press.

 

HVORDAN BRUKE PUGGEKORT


  • Skriv ned begrepet på den ene siden og forklaringen, formelen eller oversettelsen på den andre siden. Skriv kun ett begrep per puggekort.
  • Bruk lite tekst: Jo færre ord jo bedre.
  • Ikke les kortene – test deg selv med dem. Se på én side av kortet og forsøk å komme på hva som står på baksiden.
  • Stokk om på rekkefølgen til kortene jevnlig. Variasjon hjelper innlæringen.
  • Dersom du bruker puggekort til å lære gloser, bytt regelmessig hvilken vei du leser de (F.eks. Norsk->Fransk og Fransk->Norsk)
  • Etter hvert som du begynner å få kontroll på bunken, splitt den opp i mindre bunker og bruk mer tid på de kortene som er vanskelig å huske.