Komler, komper, ball, raspekaker, potetball, klubb, blandaball, dirty snowballs. Denne matretten har ein viktig plass i hjarta til mange nordmenn.
Kjartan Brügger Bjånesøy har reist på kryss og tvers i raspeballen sitt kokevatn, på leiting etter kva som gjer komla eller raspeballen så spesiell. Frå sør til nord blir det servert komler på restaurantar, ferjer, kafear og hotell. Og kvar uke forsvinn nordmenn inn i komlekoma etter å ha ete for mykje.
Når blei komle ein matrett? Finst retten berrre i Norge? Kva et ein til komla? Skuldast kjærleiken til komla rein matglede, eller handlar det om identitet og nostalgi? Bli med forfattaren på ei reise til stader som Brooklyn og Baltikum, Stavanger og Slependen, Bryne og Bergen, Farsund og Kristiansund. Resultatet er ei bok full av humor, klokskap, gode forteljingar og oppskrifter.
Read more
Product details
ISBN
9788248913269
Published
2013-08-12
Edition
1. edition
Publisher
Kagge Forlag AS
Weight
605 gr
Height
235 mm
Width
165 mm
Thickness
20 mm
Age
Voksen
Language
Product language
Nynorsk
Format
Product format
Innbundet
Number of pages
191
Genre
Faglitteratur
Author