Mat og medisin – en lærebok i generell og klinisk ernæring, gir innsikt i sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse. Smakfull og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel, og et sunt kosthold er en viktig faktor for sykdomsforebygging. Boken forklarer mekanismer for hvordan næringsstoffer utøver sine biologiske effekter, og fremhever matens sentrale plass i moderne medisin. Den 8. utgaven er faglig oppdatert med ny kunnskap, inkludert de nye nordiske ernæringsanbefalingene fra 2023. Den gir en vitenskapelig, men likevel praktisk tilnærming til ernæringsfaget. Boken er primært skrevet for studenter og profesjonsutøvere innen ernæring, medisin, odontologi, samt idrett- og helsefag, men den er også nyttig for andre som ønsker å forstå sammenhengen mellom ernæring og helse.

Read more

Product details

ISBN
9788202846756
Published
2025
Edition
8. edition
Publisher
Cappelen Damm AS
Weight
1170 gr
Height
247 mm
Width
178 mm
Thickness
28 mm
Age
Voksen
Language
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Number of pages
552
Genre
Faglitteratur