Mat og medisin – en lærebok i generell og klinisk ernæring, gir innsikt i sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse. Smakfull og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel, og et sunt kosthold er en viktig faktor for sykdomsforebygging. Boken forklarer mekanismer for hvordan næringsstoffer utøver sine biologiske effekter, og fremhever matens sentrale plass i moderne medisin. Den 8. utgaven er faglig oppdatert med ny kunnskap, inkludert de nye nordiske ernæringsanbefalingene fra 2023. Den gir en vitenskapelig, men likevel praktisk tilnærming til ernæringsfaget. Boken er primært skrevet for studenter og profesjonsutøvere innen ernæring, medisin, odontologi, samt idrett- og helsefag, men den er også nyttig for andre som ønsker å forstå sammenhengen mellom ernæring og helse.

Les mer

Produktdetaljer

ISBN
9788202846756
Publisert
2025-06-30
Utgave
8. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Vekt
1170 gr
Høyde
247 mm
Bredde
178 mm
Dybde
28 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
552
Sjanger
Faglitteratur