«Andreas Tharaldsen har skrevet ei interessant bok om hva som har skjedd og skjer på, ved, rundt og bak restaurantbordet vi alle har et eller annet forhold til. […] Det er på mange vis ei interessant reise, og Tharaldsens refleksjoner rundt hvordan [kelner-]yrket har utvikla seg og hvor det er på vei, er ikke så reint lite tankevekkende. […] Statusen og stoltheten er på ingen måte det den en gang var, og Tharaldsen er oppriktig bekymra for fremtida til yrket. Det beskriver og begrunner han på et bra vis og på mange måter roper han et varsko mange – på begge sider av bordet, bokstavelig talt – bør ta til seg.»

- Tor Hammerø, Nettavisen

Vi lever i en kultur med stor interesse for mat og drikke. Aviser og sosiale medier bugner over av restauranttips, vinanmeldelser og oppskrifter. Samtidig har noe hendt: Kelneren har mistet status og lønn. Og hva skjedde med yrkesstoltheten i serveringsbransjen?

Bli med forfatter Andreas Tharaldsen bak fasaden på luksushoteller, michelinrestauranter – og nabolagskafeen. Dette er en fortelling om hvordan den moderne restauranten oppsto, om snobbete servitører, champagnesosialisme, hverdagsslit og arbeiderkamp. Hvordan kunne servitøren, som var stjernen i restauranten, bli en lavtlønnet stumtjener i skyggen av kokken? 

Hvis kelneren er tatt av dage, hvem står bak? Boka er et manifest for å gjenreise kelnerens ære og et litterært forsvar for håndverket.  

Read more

Product details

ISBN
9788282263085
Published
2024-07-26
Edition
1. edition
Publisher
Agenda Res Publica media AS
Weight
340 gr
Height
217 mm
Width
148 mm
Thickness
20 mm
Age
Voksen
Language
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Number of pages
214
Genre
Faglitteratur