Matmakt over genene
Genmodifisering og mat: Den viktige debatten
Vil vi ha GMO – genmodifiserte organismer – på matbordet? Nei takk, sa åtte av ti nordmenn i 2022.* Likevel kan planter og dyr som har fått arvestoffet endret med genteknologi være på vei ut på åkrene, ut i naturen og inn på kjøkkenet ditt.
Enorme globale konserner tar patent på mat, gener og avl. De tar kontroll over livets oppskriftsbøker, over det utrolige biblioteket som arvematerialet utgjør. Bonden blir avhengig av konsernene. Vi som spiser, får enda mindre valgfrihet.
I denne boka viser den erfarne kommentatoren og journalisten Kari Gåsvatn at det finnes andre veier enn GMO og maktkonsentrasjon i matproduksjonen. Boka er høyaktuell: Debatten om et lovverk for genteknologi går for fullt i Norge, EU og globalt.
Hvem skal eie maten? Hvem skal eie livet?
*Norske Spisefakta, Ipsos 2022
Genmodifisering og mat: Den viktige debatten
Vil vi ha GMO – genmodifiserte organismer – på matbordet? Nei takk, sa åtte av ti nordmenn i 2022.* Likevel kan planter og dyr som har fått arvestoffet endret med genteknologi være på vei ut på åkrene, ut i naturen og inn på kjøkkenet ditt.
Enorme globale konserner tar patent på mat, gener og avl. De tar kontroll over livets oppskriftsbøker, over det utrolige biblioteket som arvematerialet utgjør. Bonden blir avhengig av konsernene. Vi som spiser, får enda mindre valgfrihet.
I denne boka viser den erfarne kommentatoren og journalisten Kari Gåsvatn at det finnes andre veier enn GMO og maktkonsentrasjon i matproduksjonen. Boka er høyaktuell: Debatten om et lovverk for genteknologi går for fullt i Norge, EU og globalt.
Hvem skal eie maten? Hvem skal eie livet?
*Norske Spisefakta, Ipsos 2022
Read more
Product details
ISBN
9788269336115
Published
2024-10-15
Edition
1. edition
Publisher
Blomsterhaug Forlag
Weight
500 gr
Height
240 mm
Width
170 mm
Thickness
20 mm
Age
Voksen
Language
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Number of pages
207
Genre
Faglitteratur
Author