Bli inspirert til å lage deilig norsk tradisjonsmat med kokk og TV-profil Live Krangnes Edvardsen og hennes mormor Ella!

Live har jobbet på gourmetrestauranter både i inn-og utland. Sist som kjøkkensjef på restaurant Credo i Trondheim. Og selv om Live elsker kulinariske opplevelser, er det alltid like godt å komme hjem til mormors tradisjonsmat, laget fra bunnen. Ultraprossesert mat har aldri vært på menyen hjemme hos henne. Alle rettene hun har laget gjennom et langt liv, er basert på ekte, rene råvarer, ofte hentet fra naturen rundt henne.

I boken finner du oppskrifter på tradisjonsrik takkebakst, som flatbrød, lefser og potetlompe. Det er saft og sylting med alt fra rips og solbær til krekling, tindved og multer, til oppskrifter på eddik av stikkelsbær og geitrams. Live lærer deg hvordan du hermetiserer frukt og bær, og lager te med blomster og vekster fra hagen. Det er også oppskrifter på klassiske norske kaker og desserter. Og du får selvsagt også oppskriften på gode norske hverdagsmiddager som kjøttkaker, lapskaus og kålruletter, fiskeboller i karrisaus, sei-kaker og sild.

Gjenoppdag den herlige husmannskosten!

Les mer
På omslaget: Gjenoppdag gamle oppskrifter

Produktdetaljer

ISBN
9788202861803
Publisert
2025-09-16
Utgave
1. utgave
Utgiver
Cappelen Damm AS
Vekt
853 gr
Høyde
256 mm
Bredde
201 mm
Dybde
23 mm
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Innbundet
Antall sider
213
Sjanger
Faglitteratur

Bilder av