Humanioras fremtid kampen om forståelsen av menneske og samfunn

Heftet / 2011 / Bokmål

Produktdetaljer

ISBN13
9788202359423
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Sider
253
Vekt
498 gr
Høyde
242 mm
Bredde
172 mm
Tykkelse
17 mm
Se alle

Humanioras fremtid kampen om forståelsen av menneske og samfunn

Heftet / 2011 / Bokmål
Akademia har de siste årene gjennomgått omfattende endringer. En ny akademisk organisasjonsretorikk og et tiltagende press utenfra preger forskerens hverdag og forskningens tematikk og metode. Utdanningsreformer vektlegger forskningens nytte for samfunnet, og gjør kunnskap til en vare. Stadig skiftende satsningsområder definert av departement og eksterne oppdragsgivere gjør «fleksibilitet», «innovasjon», «tverrfaglighet», «nytte» og «kreativitet» til egenskaper som verdsettes hos kunnskapsprodusentene. Har vi bruk for humaniora i denne utviklingen? Dette er en bok som gir oss et glimt av humanioras mulige retninger i et vitenskapsteoretisk, forskningspolitisk, historisk og aktuelt perspektiv. De forskjellige bidragene i denne antologien undersøker hvordan humanioras tradisjonelle mandat kan overskrides. Ikke i retning av instrumentalisert «innovasjonsforskning», med økonomisk vekst som eneste mål og målestokk, men i retning av mer komplekse forståelser av humanvitenskapenes tradisjonelle objekter: teksten, historien og den menneskelige verden. Det er ingen tvil om at humanioras fremtid i stor grad vil avhenge av dens evne til å tilpasse seg den pågående utviklingen i det nye akademia. Men hvordan kan humaniora finne sin nye rolle uten å miste sin egenart? Hvilke sosiale, kulturelle og politiske utfordringer står fortolkningsvitenskapene overfor i møte med globaliseringen? Og hvilke faglige og vitenskapsteoretiske problemer oppstår? Svekkes humanioras posisjon i kampen om forståelsen av menneske og samfunn? I denne antologien lokaliseres tendenser som er karakteristiske for vår tid og vitenskapen som skal forstå denne tiden. Boka passer for studenter i humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag, forskere og andre med interesse for vitenskapsteoretiske- og forskningspolitiske diskusjoner.
Les mer
Boka gir et innblikk i humanioras mulige retninger i et vitenskapsteoretisk, forskningspolitisk, historisk og aktuelt perspektiv. De ulike artiklene tar blant annet for seg hvordan humaniora kan finne sin nye rolle uten å miste sin egenart, og hvilke sosiale, kulturelle og politiske utfordringer fortolkningsvitenskapene står overfor i møte med globaliseringen. Boka er beregnet på studenter innenfor humaniora og samfunnsvitenskap, forskere og andre.
Les mer
Etterord av Helge Jordheim
"Denne anmelder var under det meste af læsningen imponeret over den slagkraft, vores nordiske fæller præsenterer i forsvaret for humanioras egen ret til at definere sin fremtid. Jeg vil på det varmeste anbefale bogen til alle studerende, som ønsker at reflektere over 'nytten' af deres eget fag (har vi ikke alle fået spørgsmålet under utallige familie middage: "Og hvad kan du så bruge dét til?")." Thomas Palmelund Johansen, Semikolon. Tidskrift for Idehistorie, Semiotik og Filosofi nr 24
Les mer
Nettpris:
429,-
365,-
Ikke i salg

Produktdetaljer

ISBN13
9788202359423
Publisert
2011
Utgave
1. utgave
Utgiver
Vendor
Cappelen Damm Akademisk
Aldersnivå
Voksen
Språk
Product language
Bokmål
Format
Product format
Heftet
Sider
253
Vekt
498 gr
Høyde
242 mm
Bredde
172 mm
Tykkelse
17 mm
Se alle