Når du skal skrive en tekst, er det viktig med et godt språk. For at teksten din skal bli så bra som mulig, bør du uttrykke deg presist, variere språket og følge reglene for rettskriving. Eller var det rettskrivning det het?

Som forfatter av en semesteroppgave, en jobbsøknad eller en nettartikkel, vil du støte på et utall av språklige fallgruver. Men du kan unngå å ramle langs stien av bokstaver: Skaff deg oversikt over grammatikk. Veksle mellom synonymer for å oppnå et variert språk. Få språket til å flyte.

Kanskje tenker du at bøker om språkbruk ikke er den mest spennende lesningen. Men dersom du selv skal forsøke å skrive noe spennende, kan slik lesning komme godt med. Eller var det lesing det het?

Noen skrivetips går igjen uansett hva slags tekst man skal skrive. Alle trenger å kunne skriveregler, og alle trenger å kunne uttrykke seg klart og tydelig.

Aud Søylands Norske skriveregler gir god oversikt over alt fra tegnsettingsregler (er det flere som hele tiden må sjekke kommaregler og tegnsetting?) til tips om oppsett for vitenskapelig publisering. Pass på: Den blå er på bokmål, den oransje er på nynorsk 😉

 

 

 

Den første oppgaven

Her har vi samlet gode bøker som hjelper nybegynnere i gang med å skrive oppgaver.

Å skrive bacheloroppgave