Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet (UiT) er ei drivkraft i utviklinga av landsdelen. Då universitetet ble etablert i 1968, ble det omtalt  som et distriktspolitisk eksperiment. Eksperimentet var – og er – vellykket. UiT er en av de sentrale utdannings- og forskningsinstitusjonene i Norge. I dag er det over 16 000 studenter som hører til UiT med studiesteder i  Kirkenes, Hammerfest, Alta, Tromsø, Bardufoss, Harstad, Narvik, Bodø og Mo i Rana.

Akademika Tromsø ligger sentralt plassert på hovedcampus i Tromsø. Vi etterstreber å møte studentenes og de vitenskapelig ansattes behov for faglitteratur, studiemateriell og det man ellers måtte trenge til studentlivet. Kontaktinfo og åpningstider finn du her >>

Anbefalte bøker

Aktuell bok

Forfatter Anne Eriksen og Bjarne Isaksen (red.) har fått med seg gode fagfolk og tidligere studenter fra Institutt for læring og pedagogikk ved UiT og skrevet en bok om viktigheten rundt samlingsstunder i barnehagen. Denne nytenkende boka tar for seg oppgaven å undersøke sammenhengen mellom teori og praksis ved disse samlingsstundene. Hva skal samlingsstundene bestå av? Hvor og når skal disse avholdes? Hvordan skal en pedagog lede disse? Dette er noen av spørsmålene som er i fokus i denne boka og boka er skrevet for studenter i barnehagelærerutdanning. Bjarne Isaksen er førstelektor i pedagogikk ved UiT.

Jussbøker av UiT-forfattere

Studieteknikk og metode

Hjelpemidler

Barnebøker av UIT-forfattere

UIT-profilvarer

SE FLERE FARGER OG STØRRELSER